PÅ KLUBBJAKT: David Beckham er blitt 37 år, men har ingen planer om å legge skoa på hylla riktig ennå. Neste stoppested kan bli Monaco på nest høyeste nivå i fransk fotball. Foto:  (AP Photo/Ted S. Warren, File)
PÅ KLUBBJAKT: David Beckham er blitt 37 år, men har ingen planer om å legge skoa på hylla riktig ennå. Neste stoppested kan bli Monaco på nest høyeste nivå i fransk fotball. Foto: (AP Photo/Ted S. Warren, File)Vis mer

Karlsen vil ha Beckham til Monaco

Er i samtaler med superstjernen.

(Dagbladet): Monaco prøvde å hente Manchester City-manager Roberto Mancini i våres, uten hell.

Nå har klubben fra fyrstedømmet, med administrerende direktør Tor Kristian Karlsen i spissen, rettet blikket mot en annen storfisk.

Nordmannen bekrefter at de er i samtaler med David Beckham (37) om en overgang.

- Hvis det finnes en sjanse for å hente en spiller av Beckhams format, ville det vært dumt av oss å ikke sjekke det ut, sier Karlsen til BBC.

Beckham har vært i LA Galaxy og MLS siden 2007, avbrutt av noen kortere låneopphold i AC Milan.  Kontrakten hans med Galaxy utløper i november, og engelskmannen har signalisert at han vil prøve noe nytt.

Men Monaco kan vente seg tøff konkurranse om Beckhams signatur.

PÅ BECKHAM-JAKT: Tor Kristian Karlsen (til høyre). I midten trener Claudio Ranieri. Foto:  AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
PÅ BECKHAM-JAKT: Tor Kristian Karlsen (til høyre). I midten trener Claudio Ranieri. Foto: AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET Vis mer

- Akkurat nå prøver vi å finne ut om Beckhams ambisjoner stemmer overens med våre. Jeg forstår at han vil være en kostbar mann, men det er naturlig for en spiller med hans erfaring og kvalitet. Vi får se hva de neste ukene bringer, sier Karlsen.

I ryggen har Monaco en russisk milliardær. Dmitry Rybolovlev, som på Forbes' rikingsliste i 2011 var rangert på 93. plass over verdens rikeste menn, kjøpte opp klubben i fjor.

- Det er klart det hjelper. Det er en fordel å ha en eier og en president som er ambisiøs, og som er villig til å ta grep for å gjøre klubben mer suksessrik. Det er snart ettårsjubileum for hans oppkjøp. Han har investert i og reorganisert klubben, sier Karlsen til Dagbladet.

Beckhams alder er ingen hindring for Monaco.

- Det er to tidligere lagkamerater av Beckham, Paul Scholes og Ryan Giggs i Manchester United, som er eldre og fremdeles spiller i verdens mest fysiske liga, Premier League. Jeg tror ikke at Beckham står fysisk tilbake for de to. I Monacos tropp så har vi tre utespillere på 30 år, og resten er yngre enn dem. Det er klart at når en spiller med en slik bakgrunn, personlighet og lederegenskaper som Beckham blir tilgjengelig, så er det vår plikt å se på mulighetene for å signere ham, sier han til TV 2.