Tour de Ski:

Karlsson reagerer på kritikk

Frida Karlsson (21) fikk kritikk for strategien hun la på søndagens Tour de Ski-jaktstart. - Det finnes mange eksperter i TV-sofaene, svarer Karlsson.

KRITIKK: Frida Karlsson er uenig i kritikken som ble rettet mot henne etter søndagens jaktstart i Tour de Ski. Foto: NTB
KRITIKK: Frida Karlsson er uenig i kritikken som ble rettet mot henne etter søndagens jaktstart i Tour de Ski. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Frida Karlsson tok nok en pallplass da hun havnet på tredjeplass under jaktstarten på Tour de Skis tredje etappe søndag.

På tross av den gode prestasjonen, var flere kritiske til hvordan 21-åringen la opp løpet og mente Karlsson valgte feil strategi.

- Hva enn jeg gjør så gjøre jeg feil, sa Karlsson til Expressen da den svenske avisa konfronterte henne med kritikken.

Etter tredjeplassen mente blant annet SVT-ekspert, Anders Blomquist, at Karlsson tok altfor mange føringer under løpet. Blomquist mener at hun kunne dratt fordel av å la andre ligge i tet.

- Jeg syntes Frida har dratt veldig mye. Det er sterke løpere hun har bak seg som er vanskelig å rykke fra. Enten må hun kjenne seg sterk, eller så syntes jeg hun skal la de andre dra litt, sa ekspertkommentator Blomquist underveis i løpet.

RUTINERT: Marit Bjørgen knuste Frida Karlsson i en stakeduell i TV 2-sendte «Landskampen». Det fikk Heidi Weng til å trekke på smilebåndet. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg forstår at hun ville grille motstanderne, men jeg syntes at hun kunne sluppet fram amerikanerne. Hun kunne spart energi om hun var litt roligere, sa SVT-ekspert Johanna Ojala etter løpet.

Svarer kritikerne

Karlsson mener hun selv valgte rett taktikk under søndagens løp, og retter samtidig en pekefinger mot kritikerne.

- Jeg er ikke misfornøyd med min taktikk i dag i det hele tatt. Jeg tror ikke vi hadde fått samme forsprang fra resten av feltet om jeg hadde sluppet de andre fram og latt de dra. Jeg syntes jeg gjør rett i dag, sier Karlsson og fortsetter:

- Det finnes mange eksperter i TV-sofaene, men jeg kjenner vel min kropp best og vet hva mine styrker er. Så jeg tror de jeg skal prate taktikk med er meg selv og mine trenere, fortalte hun til Expressen.

Duell

På søndagens jaktstart dannet det seg tidlig en trio i tet med Karlsson, og amerikanerne Rosie Brennan og Jessica Diggins. På sisterunden så Diggins klart friskest ut, og etter siste måling før målgang stakk hun fra Brennan og Karlsson som slet med å holde følge.

29-åringen gikk alt hun hadde mot slutten for å tjene sekunder i sammendraget og var helt tom etter å ha gått inn til seier.

Brennan knep annenplassen, 5,6 sekunder bak lagvenninnen, mens Karlsson måtte ta til takke med 3.-plass. Hun var slått med 10,7 sekunder.

Den amerikanske jenta leder i sammendraget foran Brennan med fem sekunder, mens Karlsson følger på 3.-plass ti sekunder bak Diggins.

Dermed fortsetter tetkampen i Tour de Ski å stå mellom USA og Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer