SLÅR TILBAKE: Frida Karlsson forstår ikke Kristine Stavås Skistads utspill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Frida Karlsson forstår ikke Kristine Stavås Skistads utspill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Frida Karlsson vil skvære opp med Kristine Stavås Skistad

Karlsson reagerer på Stavås Skistads utspill

Frida Karlsson forstår lite av Kristine Stavås Skistads utspill og vil invitere sin norske rival hjem for å skvære opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Overfor Dagbladet forrige uke fortalte Norges stortalent Kristine Stavås Skistad (20) om en form for isfront mellom henne og Sveriges vidunderbarn Frida Karlsson (19), som vant tre medaljer i senior-VM i Seefeld i vinter.

Begge er født i 1999 og har møttes til mange dueller gjennom de siste årene i juniorrenn. Stavås Skistad er skarpest i sprint, mens Karlsson er suveren i distanselangrenn.

Sammen kan de dominere langrennssporten i minst et tiår framover.

- Jeg tror jeg har klart å skaffe meg en uvenn der. Det blir ikke sagt hei mellom oss, sa Stavås Skistad til Dagbladet.

- Hun er helt iskald mot deg?

- Ja.

- Og du tilbake?

BRONSE: Frida Karlsson kom på sensasjonell tredjeplass i VM. Etterpå fikk hun høre at hennes store idol, Petter Northug, også beundrer henne. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg sier i hvert fall ikke hei jeg heller da så, men det er greit, jeg har ingen interesse av å bli bestevenner med henne, sier Skistad bestemt.

Karlsson slår tilbake

Nå svarer Karlsson på tiltale på påstandene om isfront og at hun ikke hilser på Stavås Skistad.

- For å være helt ærlig ble jeg overrasket da det der kom ut. Jeg skal ikke si at jeg kjenner henne veldig bra, men om jeg møter henne, vil jeg absolutt hilse. Jeg vet ikke om hun forsøker å skape en rival fra ingenting eller hva dette handler om, sier Sveriges nye langrennsstjerne til Expressen.

- Jeg tenker at vi kan være rivaler i skisporet, men likevel komme bra overens utenfor løypa.

Nå varsler Karlsson et møte hvor hun og Stavås Skistad skværer opp.

- Ja, jeg får gjøre det. Jeg får invitere henne hjem, slik at vi kan snakke ut.

Northug-inspirasjon

Stavås Skistad er tydelig på at hun har Petter Northug som sitt forbilde og lar seg inspirere av hvordan han oppførte seg både i og utenfor løypa, hvor Mosvik-ekspressen elsket å tirre på seg sine svenske rivaler.

BRONSE: Frida Karlsson kom på sensasjonell tredjeplass i VM. Etterpå fikk hun høre at hennes store idol, Petter Northug, også beundrer henne. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Også Karlsson har Northug som sitt største forbilde, har hun tidligere fortalt Dagbladet, men hun ønsker ikke å ha norske uvenner i sporet.

Stavås Skistad ble juniorverdensmester i sprint i vinter, men det var jevngamle Karlsson som herjet i distanserennene.

I senior-VM i Seefeld tok Karlsson helt av med tre medaljer da Stavås Skistad falt på sin eneste mulighet, i semifinalen på sprinten.

Karlsson ble før sesongen omtalt som den «nye Therese Johaug» og slo hennes aldersrekorder i vinter.

- Skremmende

Overfor Dagbladet har Karlsson sagt at hun liker å bli sammenliknet med Johaug, som i likhet med Northug er et forbilde for henne.

SØLV: Den svenske junioren Frida Karlsson ga Therese Johaug kamp helt til døren. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

- Det er skremmende å bli sammenliknet med henne, men samtidig veldig stort. Hun er verdens beste langrennsløper. Samtidig vil jeg være Frida Karlsson og ikke en kopi av Therese Johaug, sa Frida Karlsson til Dagbladet.

- Er du enig i at dere minner om hverandre?

- Ja, jeg forstår sammenlikningen godt. Johaug og jeg er bemerkelsesverdig like. Vi er like i utseendet. Begge er blonde og tynne. Vi har også litt lik stil når vi går på ski, med høy frekvens. I likhet med Therese er også jeg best i motbakker.

- Hva er ulikhetene?

- Jeg er en del høyere. Hun er nok enda mer ekstrem i motbakker, mens jeg også kan gå bra i sprinter og har blant annet tatt en sprintmedalje i junior-VM. Jeg er en allrounder.

- Synes synd på dem

Til Dagbladet har Therese Johaug tidligere sagt at hun ikke er noen stor fan av at så mange må sammenliknes med henne.

- Flere blir kalt «den nye Johaug» nå. Hva synes du om det, Therese?

- Jeg synes synd på dem. Alle må få lov til å være den de er og finne sin posisjon i langrennssporten, sa Therese Johaug til Dagbladet.

Hun opplevde selv noe liknende da hun slo gjennom på seniornivå i 2007. Da gikk parallellene til den italienske langrennsdronningen Stefania Belmondo, som også var lett og svært god i motbakker, spesielt i fristil.

- Jeg ble jo kalt den nye Belmondo da jeg slo gjennom, sier Johaug til Dagbladet og ler.

- Hvordan reagerte du på det?

- Jeg visste knapt nok hvem Belmondo var. Jeg måtte google henne for å finne ut hvem det var, sier en lattermild Johaug.

Samtidig ser hun likhetene til Frida Karlsson.

- Nå har jeg ikke sett så mye av Frida, bare på noen bilder. Men jeg kan for så vidt se sammenlikningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer