Karlsson sier imot Johaug-trener

Er å delta i Tour de Ski en fordel eller ulempe inn mot VM? Langrennsstjernene er uenige.

DELTE MENINGER: Johaug-leiren tror på mesterskapsfordel for de som står over Tour de Ski. Frida Karlsson er uenig. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva
DELTE MENINGER: Johaug-leiren tror på mesterskapsfordel for de som står over Tour de Ski. Frida Karlsson er uenig. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tour de Ski og mesterskap har vært en meget vanskelig kombinasjon for verdens beste langrennsløpere.

Et godt eksempel på det er resultatene i forrige vinter-OL i Pyeongchang:

* Charlotte Kalla sto over Tour de Ski og ble olympisk mester på skiathlon.* Simen Hegstad Krüger droppet Tour de Ski og ble olympisk mester på skiathlon.* Stina Nilsson sto over Tour de Ski og ble olympisk mester på sprint.* Johannes Høsflot Klæbo droppet Tour de Ski og ble olympisk mester på sprint.* Ragnhild Haga sto over Tour de Ski og ble olympisk mester på 10 kilometer fristil.*Marit Bjørgen droppet Tour de Ski og ble olympisk mester på tremila.*Iivo Niskanen sto over majoriteten av Tour de Ski og ble olympisk mester på femmila.

Bare Dario Cologna deltok i touren av dem som vant OL-gull individuelt. I kvinneklassen leverte Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som ble nr. 1 og 2 i Tour de Ski, sine svakeste løp for sesongen i OL.

- Kan gi Norge fordel

Av den grunn sier Johaugs trener Pål Grunnar Mikkelsplass til Dagbladet at han tror Norge kan oppnå en fordel av å stå over sesongens utgave av Tour de Ski, selv om det er usikkerheten rundt coronapandemien som ligger bak avgjørelsen om å droppe touren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer