Frida Karlsson med varsko til Therese Johaug

Karlsson sint etter superløp: - Mamma, si unnskyld

Frida Karlsson banket Charlotte Kalla med 42 sekunder, men var likevel ikke veldig fornøyd med prestasjonen. Det fikk Karlssons mamma erfare.

TAR OPP KAMPEN: Frida Karlsson (20) kan allerede denne vinteren utfordre Therese Johaug i kampen om langrennstronen. Begge sesongåpnet strålende i dag. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
TAR OPP KAMPEN: Frida Karlsson (20) kan allerede denne vinteren utfordre Therese Johaug i kampen om langrennstronen. Begge sesongåpnet strålende i dag. Foto: REUTERS/Lisi Niesner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug vant med over ett minutt foran Heidi Weng i den nasjonale åpningen på Beitostølen på dagens 10 kilometer klassisk.

Langt bak der igjen var flere av verdens presumptivt beste langrennsløpere, som Jessica Diggins, Sadie Bjornsen, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Da er det først og fremst Krista Pärmäkoski, Natalja Neprjajeva og de svenske jentene som det gjenstår å måle krefter mot for forrige sesongs verdensener i distanselangrenn.

Den løperen som kan ha kapasiteten til å ta opp kampen med Johaug allerede nå, er den Sverige kaller «den nye Johaug», supertalentet Frida Karlsson.

Forrige sesong ble hun skjermet fra verdenscupen før hun kom inn i VM i Seefeld som et stjerneskudd og umiddelbart presset Johaug. Nærmest var Karlsson på 10 kilometer klassisk i VM da hun bare var 12 sekunder bak den norske eneren.

Karlssons monsterløp

Et halvt år seinere framstår 20-åringen sterkere enn noen gang. I går slo hun Charlotte Kalla med seks sekunder i fristil.

I dag banket hun Kalla og Jonna Sundling med over 40 sekunder på 10 kilometer klassisk i Gällivare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer