Karlstad blir landslagssjef på heltid

Geir Karlstad trekkes ut av trenerrollen på skøytelaget og blir i stedet landslagssjef på heltid. Han innrømmer at svake resultater og mediepress er medvirkende årsaker.

- Det er veldig viktig at vi har en som kan ha struktur på helheten, ha god oversikt over alt som skjer. Sportslig planlegging krever såpass mye at vi følte det var best å ordne det slik, sier Karlstad, som uansett skal være mye tilstede med løperne og landslagstrenerne.

Karlstad hadde ingen suksess med løperne han hadde ansvaret for sist sesong. Både Eskil Ervik eller Kjell Storelid slet tungt hele sesongen, mens Stian Bjørge, som hadde enorm framgang, trente mest med sin egen klubbtrener.

- Resultatene er helt klart en faktor. Det krever enorme ressurser å være både leder og trener, og når det går dårlig i tillegg, blir det knapt tid til annet, innrømmer Karlstad til NTB.

Til OL-sesongen blir det en spisset satsing på de beste løperne. Tom-Erik Oxholm skal ha ansvaret for sprint- og mellomdistanse, der løperne er Ådne Søndrål, Grunde Njøs og Pål Gravem. Mikkel Stølen blir trener for allround- og langdistanse og får med seg Lasse Sætre, Petter Andersen, Eskil Ervik og sannsynligvis Stian Bjørge.

  • Kjell Storelid er i samtaler med profflaget Wehkamp, og en avklaring er ventet i midten av mai.
  • Sprintgruppa får med seg finnen Janne Hänninen for å pese Ådne og co. på treningene.

    (NTB)