Karlstad fortsetter

Geir Karlstads trenerkarriere var på glattisen i dag, men landets skøytetrenere kom støttende til.

Landslagstrener Geir Karlstad fikk full arbeidsfrihet fram mot OL i Salt Lake City i 2002 på Norges Skøyteforbunds styremøte i dag.

Tilbakemeldingene forbundet har fått fra øvrige trenere og støtteapparat var nok til å gi Karlstad enstemmig støtte.

- Svarene vi fikk var selvsagt ikke utelukkende positive, men likevel så bra at vi har valgt å holde oss til Karlstad og hans trenerteam, sier NSF-leder Finn Bakke.

Taus Karlstad

Skøytetrener Geir Karlstad vil ikke si noe før etter sprint-VM i Inzell til helgen.

- Nå må vi bruke tid på å evaluere, sier Karlstad.

- Det dukker stadig opp nye ting og utspill i forbindelse med oss nå, og det er vanskelig både å styre informasjonsstrømmen og å få arbeidsro, sier han.

Tirsdagens møte med generalsekretær Laila Andresen i skøyteforbundet og Olympiatoppens skøyteansvarlige Rolf Sæterdal gikk ut i de små timer, men Karlstad vil fortsatt ikke røpe hva som kom fram.

- Jeg har mine tanker om hva som er gått galt, men vil si det jeg skal si senere, sier han, og indikerer en pressekonferanse om saken.

Når det gjelder opplegget for resten av sesongen, er både trening og reiser uforandret.

- Rent bortsett fra at det ikke blir noen tur til Budapest, da...

Koss har troen på Karlstad

Den tidligere skøytekongen Johann Olav Koss mener Geir Karlstad er mannen som kan få norsk skøytesport opp av bølgedalen igjen.

- Jeg har i alle fall ikke troen på å sparke ham, sier Koss til NTB.

Han garanterer at norske skøytehåp kommer raskt tilbake, og mener at dersom løperne skal greie det må eventuelt nye folk være 100 prosent involvert, og vite hva de driver med.

- Jeg har veldig tro på Geir. Han har vært nede i bølgedaler selv, om enn på andre siden, og det tror jeg er utrolig viktig for å få landslaget videre. Men dette er selvsagt kjempetungt for gutta som går, avslutter Koss.

(NTB)

<B>FORTSATT TILLIT:</B> Geir Karlstad får full arbeidsfrihet fram mot OL i 2002.