Karlstad gir seg som skøytesjef

Jochem Uytdehaage jublet over VM-seier, men for Norge ble allround-VM en nedtur. Landslagssjef Geir Karlstad varslet at han gir seg etter sesongslutt.

Eskil Ervik ble nummer 11, og Petter Andersen nummer 12 sammenlagt i en sesong som har vært preget av veldig vekslende resultater for norsk skøytesport. Neste sesong er heller ikke medaljegrossisten Ådne Søndrål med lenger.

Lei «støyen»

Men ifølge Geir Karlstad er ikke VM-nedturen og den svake innsatsen på 5000 meteren i OL de eneste årsakene til at han nå trekker seg tilbake.

- Det er flere årsaker til at jeg gir meg. Det at vi har bommet i to mesterskap er mitt ansvar. I tillegg er den «støyen» som er i Skøyte-Norge, og det at vi ikke klarer å jobbe sammen, en av årsakene.

Han påpekte lakonisk at konkurransen er tøff nok i internasjonal skøytesport om man ikke i tillegg skal skaffe seg ekstra problemer med å samarbeide dårlig på hjemmebane.

- Det er en masse subgrupperinger som ikke jobber samlet. Når det er så mye støy bruker du så mye tid på å jobbe med negative ting, sa Karlstad til NTB.

- Det blir deilig å slippe telefoner om manglende jentesatsing, og det blir godt å slippe alle ekstraomgangene om hvorvidt vi har vedtatt en modell eller ikke, sa Karlstad.

Rett før OL gikk flere kvinnelige eliteløpere ut med tøff kritikk av det de mente var manglende satsing på kvinnesiden.

Geir Karlstad vet ennå ikke hva han skal gjøre fremover, og den tidligere toppløperen skal bruke tida som kommer på å finne ut hva han skal gjøre.

- Dritdårlig 10.000 meter

Karlstad trengte ikke mange ord for å oppsummere de norske løpernes innsats på søndagens 10.000 meter. Eskil Ervik ble nummer 10 med 13.55,19, mens Petter Andersen endte sist med tiden 14.23,82.

- Dritdårlig. Petter er ingen 10.000 meterløper, og Eskil gikk dårlig. Totalt sett har VM-resultatene vært veldig svake sett med norske øyne. Petter gikk en god 500 meter, men ellers har det stor sett vært mørkt.

- Men det er viktig at ikke dette blir oppsummeringen av sesongen, fordi en del andre ting har vært bra, sa Karlstad til NTB.

Ny rekord av Uytdehaage

Hjemmefavoritten Jochem Uytdehaage avgjorde allround-VM til sin egen fordel ved å vinne den avgjørende sistedistansen på tiden 13.27,25. Det holdt ikke bare til seier på milløpet og i sammendraget, men også til ny verdensrekord sammenlagt etter fire løp.

  • Uytdehaage endte på poengsummen 152,482, og vant foran russiske Dimitrij Sjepel og Derek Parra fra USA.

    (NTB)