Karlstad støttes av Storelid

Geir Karlstad fikk kritikk av ekspertkommentator Johan Kaggestad for landslagets treningsmetoder på TV 2 mandag. Langdistanseløper Kjell Storelid gir nå full støtte til den pressede treneren.

- Johan Kaggestad har aldri vært på trening med oss, og kan derfor ikke vite om vi trener for mye eller for lite, sier Storelid til Bergens Tidende.

Kaggestad hevdet at de norske løpere holder for høy intensitet på trening, at de trener seg stive. Han holder det som hovedgrunn til EM-fiaskoen sist helg.

- Det er rett at vi har bommet på formen foran EM. Men dette er ingen kollektiv svikt som følge av feil treningsmetoder. Det handler mer om individuelle justeringer, sier Storelid.

Etter EM-nedturen har det vært spekulert i om nederlenderen Ingrid Paul kan være treneren for å få norsk skøytesport tilbake på rett spor.

- Det er en avsporing. Det er ikke rett å snakke om ny trener nå. Og ikke glem at Geir Karlstad har trent Eskil Ervik til EM-sølv og VM-bronse. Han er en dyktig trener som jeg har full tillit til, sier Storelid.

Storelid tok OL-sølv bak Johann Olav Koss i Vikingskipet i 1994, men har stort sett vært plaget med skader de siste sesongene. Storelid var hjemmeværende reserve reserve under EM.

(Dagbladet.no)