Karlstad trakk det lengste strået

Med tidligere suksesstrener Hans-Trygve Kristiansen som rådgiver, skal Geir Karlstad (34) lede den norske skøyteeliten fram mot OL i Salt Lake City om fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre kandidater hadde Norges Skøyteforbund til jobben som ny landslagstrener etter Svein Håvard Sletten. Norges tidligere skøyte-ener Geir Karlstad ble valgt framfor nederlenderen Gerard Kemkers og Arne Lier.

Omvendt

Tom Erik Oxholm og Frode Rønning er på nytt engasjert som sprinttrenere. De to skal dele ansvaret for sprinterne, med Oxholm som ansvarlig trener. Det er omvendt av hva tilfelle var forrige sesong.

Geir Karlstad la opp som aktiv i 1993, mens Hans-Trygve Kristiansen ga seg som landslagstrener etter OL-suksessen i Hamar i 1994.

Kontakten mellom Karlstad og Norges Skøyteforbund ble opprettet under allround-VM i Heerenveen i vinter.

Får hjelp

- Jeg mener å sitte inne med store kunnskaper, selv om jeg ikke har trenerutdannelse, sier Geir Karlstad.

Den 34 år gamle Lørenskog-mannen, som i sin tid satte flere verdensrekorder på de lengste distansene, vil etter alt å dømme også få hjelp til å ta seg av de kvinnelige løperne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer