Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karo ble tøffere av Kjelling-taklinger

Går rett i strupen på motstanderne.

KNEBLET ROMANIA-STJERNE: Ionela Stanca hadde lite å stille opp med mot Karoline Dyhre Breivang & co. i går. Det er sjelden den fryktede linjespilleren går av banen uten scoringer - men sånn er det å møte et heltent norsk lag. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
KNEBLET ROMANIA-STJERNE: Ionela Stanca hadde lite å stille opp med mot Karoline Dyhre Breivang & co. i går. Det er sjelden den fryktede linjespilleren går av banen uten scoringer - men sånn er det å møte et heltent norsk lag. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): Det lyser guts og gull av øynene hennes. Og for Karoline Dyhre Breivang (29) er det viktig å klinke til fra start - for å vise hvem som er sjefen.

- Det er viktig å sette seg litt i respekt. Du merker jo selv at du blir litt oppgitt hvis du blir tatt tøft i starten, så det er deilig å få inn noen taklinger tidlig. Da er du med i kampen, sier hun til Dagbladet.

Du vinner ikke kampen i de første minuttene, men du kan sette premissene og gjøre motstanderne usikre.

Blokket Kjelling- Det er greit å vise seg fram tidlig, sånn at de holder seg 30-50 centimeter lenger ute. Da blir det lettere å stå i forsvar, forteller Karo.

Og hun har gått en god skole. Som elev ved NTG (Norges Toppidrettsgymnas) trente hun masse med gutta, deriblant Kristian Kjelling.

- Jeg ble tøffere av å trene med gutter på NTG. Vi har også hatt med gutter på noen landslagstreninger, og har god erfaring med det. Men de må ikke være for store.

- Var det vanskelig å stoppe Kjelling?

- Han var selvfølgelig dyktig allerede da, men det var gøy å trene med ham. Jeg har faktisk blokket ham en gang.

Perfekt planI gårsdagens ettmålsdrama mot Romania var Dyhre Breivang svært viktig bakover, i tillegg til at hun scoret to avgjørende mål de siste ti minuttene.

Forsvarsmålet var å pakke inn de to farlige linjespillerne deres, Ionela Stanca og Oana Manea -  og de scoret ikke en eneste gang.

- Vi brukte masse krefter på å stå imot linjespillerne og skytset bakfra. Det er nok lenge siden de to har gått av banen med bare en straffe på blokka. Da får vi heller tåle at Neagu scorer ni, sier Karo.

Tåler myeDyhre Breivang må ofte ta en kort telling i gulvet, for hun trekker seg aldri i duellene. Tidligere i mesterskapet fikk hun seg en smell i overarmen, men hun fortsatte etter å ha iset ned bicepsen litt. Også i går måtte hun ha behandlig.

- Du tåler mye smerte?

- Ja, smerteterskelen er høy. På trening kan det jo hende man tar det litt med ro hvis man får en smell, men når det er kamp og vi spiller om poeng, da er jeg - kanskje ikke dumdristig - men det skal mye til for at jeg ikke spiller.

- Så lenge det bare er vondt og ikke farlig vondt går det fint å spille. Det er bare å smøre på litt varmekrem.

TRENTE MED KARO: Kristian Kjelling og Karoline Dyhre Breivang gikk sammen på håndballinja ved NTG. Foto: AFP
TRENTE MED KARO: Kristian Kjelling og Karoline Dyhre Breivang gikk sammen på håndballinja ved NTG. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media