Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karo inn for å forvirre

En annerledes bakspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Karoline Dyhre Breivang (26) har ikke klart å spille seg inn i startoppstillingen til Norge.

Men hun gjør en vel så viktig jobb når hun kommer inn fra benken.

Hun er en annerledes bakspiller enn de andre typene Breivik har, som er mer utpregede skyttere enn det Karo er.

- Vi har en god miks i laget, som gjør at vi kan variere spillet vår, sier Larvik-backen til Dagbladet.no.

- Må justere seg

Hun er en duellsterk spiller, som ofte gjør livet surt for motstanderne. Hun går rett på, finter dem bort eller kjører over dem og er i gjennom og scorer.

- Hvis en spiller i forsvar får kontroll på en skytter, kan det være lurt å sette inn en spiller som er mer fintesterk. Da må de justere seg, sier Dyhre Breivang.

- I Norge har vi flere spillertyper å velge blant. Det er en styrke.

HUMØRSPREDER: Karoline Dyhre Breivang liker å slenge meldinger, og får ofte opp stemningen i spillergruppa. Her sammen med Gro Hammerseng og Katrine Lunde. Foto: SCANPIX
HUMØRSPREDER: Karoline Dyhre Breivang liker å slenge meldinger, og får ofte opp stemningen i spillergruppa. Her sammen med Gro Hammerseng og Katrine Lunde. Foto: SCANPIX Vis mer

For det er ikke mange lag som kan variere spillet så mye som Norge. Marit Breiviks kvinner er svært gode på kontra, Norge har dyktige skyttere og stor gjennombruddskraft med spillere som Dyhre Breivang og Gro Hammerseng.

Aldri møtt Østerrike

I morgen kveld starter mellomspillet, og alt ligger til rette for mer norsk jubel. Jentene har med seg fire poeng inn, det samme som gruppevinneren fra A-pulja, Ungarn.

Første motstander er Østerrike, som har med seg to poeng.

- Jeg vet ikke så mye om dem ennå. Jeg har spilt 104 landskamper, men aldri møtt Østerrike. Det er litt rart, egentlig, sier Karo.

Men sammen med videoteamet skal hun og de andre jentene ta et lite blikk på de østerrikske jentene før kampen i morgen, slik at overraskelsene blir færrest mulig.

Overraskelsen og bakoversveisen skal Østerrike få.

image: Karo inn for å forvirre
Hele Norges coronakart