Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karo med vanvittig landslagsrekke

Har spilt 153 på rad.

ALLTID DER: Karoline Dyhre Breivang er alltid med. Husker du når hun sist ikke spilte en landskamp?
ALLTID DER: Karoline Dyhre Breivang er alltid med. Husker du når hun sist ikke spilte en landskamp? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direkte 20.15: Følg Norge - Nederland i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da Karoline Dyhre Breivang gikk av banen i Håkons Hall i går kveld, var det etter hennes 153. landskamp på rad.

Det er en fantastisk statistikk.

Ikke siden mars 2005 har hun mistet en landskamp.

Og i går kveld viste hun hvor viktig hun er for laget. Karo scoret to da Norge rykket fra i 13-målsseieren og hun hadde stålkontroll i forsvar, hvor hun møtte den fryktede venstrebacken Anastasiia Pidpalova - som bare scoret ett.

Tåler mye - Det er morsomt. Det betyr at jeg har holdt meg skadefri og gjort noe bra, sier Karo til Dagbladet.

Hun har altså holdt seg unna skader de siste åra. I starten av karrieren slet hun kraftig med knærne.

- Jeg var mye skadd og er operert fire ganger. Tre ganger i venstre kne og en gang i høyre, så jeg får satse på at jeg har gjort meg ferdig med skadene. Etter operasjonene har jeg trent masse og brukt mye tid på rehabilitering, sier den allsidige bakspilleren.

- Du har vel høy smerteterskel?

- Ja, det hjelper litt, men det har ikke vært sånn at noen kamper har vært på håret.

Rå på opptrening Vel, rett før EM var hun faktisk usikker. Hun tråkket kraftig over på en trening i Bodø, og det var slettes ikke sikkert hun kunne være med til Tromsø for å møte Serbia noen dager seinere.

Men Karo ble selvfølgelig klar.

Trenerne hennes er mektig imponert over Dyhre Breivangs snart seks år lange rekke.

- Etter korsbåndsskadene har hun vært rå til å trene seg opp. Det er en av nøklene. Og så er hun allsidig og ekstremt god til å ta roller der laget trenger henne. Slike spillere trenger vi, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Husker alt Derfor er hun så viktig for dette laget. Hun kan spille over hele backrekka og kan også dyttes inn på linja.

Larvik-trenerne Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen skryter også av 30-åringen.

- Det var et lykkelig valg da hun kom til Larvik i 2005. Her er det god fordeling av spilletida og hun har fått bra oppfølging av det medisinske støtteapparatet. Og så er hun så ordentlig, hun har kontroll på sysakene, sier Bøhn.

- Hun er lagets lille autist, det er ingenting som slipper gjennom. Hun har nok høy smerteterskel, men har også vært flink til å lytte til kroppen, sier Moen.

Nettopp Karos ekstreme hukommelse fikk Dagbladet merke da vi konfronterte henne med den lange kamprekka. For at hun ikke var med mot Sverige i april 2006 skulle hun ikke ha på seg.

- Husk at troppen var todelt den uka. Noen spilte i Sverige, mens jeg var med til Ungarn hvor vi spilte tre kamper.

HER STARTET REKKA: Karoline Dyhre Breivang har ikke gått glipp av en landskamp siden mars 2005. Her fra 27-25-kampen mot Sverige i Oslo Spektrum i juni 2005. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
HER STARTET REKKA: Karoline Dyhre Breivang har ikke gått glipp av en landskamp siden mars 2005. Her fra 27-25-kampen mot Sverige i Oslo Spektrum i juni 2005. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!