Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karoline Bjerkeli Grøvdal og 3000 meter hinder:

Karoline Bjerkeli Grøvdal med ny satsing

27-åringen fikk mersmak på distansen etter ny norsk rekord og NM-gull i fjor. Nå skal hun kjempe mot verdenseliten på 3000 meter hinder.

FIKK MERSMAK: Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde ikke løpt 3000 meter hinder på seks år før hun stilte opp og vant NM-gull i distansen i fjor. Nå satser hun for fullt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIKK MERSMAK: Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde ikke løpt 3000 meter hinder på seks år før hun stilte opp og vant NM-gull i distansen i fjor. Nå satser hun for fullt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Distanseløperen fra Isfjorden i Møre og Romsdal har foran årets sesong bestemt seg for å satse for fullt på distansen 3000 meter hinder. Samtidig har hun igjen gått til anskaffelse av en trener, noe hun ikke har hatt siden 2015.

- Da jeg løp distansen i fjor i NM, var det faktisk seks år siden sist jeg løp 3000 meter hinder. Nå skal jeg ut og konkurrere mot verdenseliten. Det er både nytt og godt å faktisk si at jeg satser på denne ene distansen, og ikke løper mye forskjellig.

- Jeg tror det er lurt å legge det presset på meg selv, sier Bjerkeli Grøvdal til Dagbladet tirsdag.

Hun fastslår at formen for øyeblikket er der hun vil den skal være, og at oppkjøringen har vært god.

- Jeg har fått gjort alt jeg hadde planer om i vinter, og føler jeg er i rute formmessig. Jeg har holdt meg både frisk og skadefri, så nå gjelder det bare å toppe formen inn mot sommeren, sier hun, og understreker at det er EM i Berlin i august som er sesongens store mål.

- Et av de andre målene jeg har satt meg er å kunne prestere jevnt i Diamond League og prøve å hevde meg der, legger hun til.

Nytt trenerteam

Siden slutten på fjorårssesongen har det skjedd endringer i teamet rundt Bjerkeli Grøvdal. De to siste sesongene har hun trent på egenhånd, men nå er Ståle Jan Frøynes på plass som trener for 27-åringen.

- Det siste året har jeg hatt trener igjen. Det er litt annerledes enn tidligere, hvor jeg har vært min egen sjef. Det har vært veldig fint å få med ham på trenersiden.

- Jeg kjente etter sesongen i fjor at det kan være godt å ha noen å legge litt av ansvaret over på. Jeg er fremdeles involvert i planleggingen av treningen, men den største delen av ansvaret er det han som sitter med, forklarer hun.

Hun mener overgangen har gitt resultater, og uten at hun vil røpe detaljer, melder løperen at hun har satt flere personlige rekorder på forskjellige tester igjennom vinteren.

- Jeg hadde blant annet en terskeltest nå etter forrige høydeopphold, noe vi alltid har, og uten å nevne et konkret resultat så var den «all-time high», noe jeg er veldig fornøyd med.

ALLTID ET HØYDEPUNKT: Selv om EM i Berlin er det store målet for løperen, ser hun alltid frem til å løpe under Bislett games. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
ALLTID ET HØYDEPUNKT: Selv om EM i Berlin er det store målet for løperen, ser hun alltid frem til å løpe under Bislett games. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

- Det er godt å ta med seg sånne ting inn i den nye sesongen, sier Bjerkeli Grøvdal.

Ser fram mot Bislett

Hun legger ikke skjul på at hun også gleder seg stort til å løpe på hjemmebane på Bislett 7. juni.

- Det er alltid stor stas å konkurrere der. Det er noe spesielt med Bislett games, rett og slett.

- I år blir det også litt spesielt for min egen del, siden jeg skal konkurrere mot verdensmester Emma Coburn i en ny distanse, sier romsdalingen.

Maraton i fremtiden?

I mars var hun i USA for å løpe halvmaraton, noe hun har gjort et par ganger tidligere. Bjerkeli Grøvdal vil ikke utelukke at hun etter hvert kanskje kommer til å satse mot maraton på heltid.

- Akkurat nå gjorde jeg det mest for treningens skyld, og at jeg ville delta i et løp. Men man skal ikke se bort ifra at det kan bli maratonssatsing på sikt, sier hun.

- Det er veldig langt, men det er alltid gøy å løpe. Det gir mersmak, legger hun til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media