BITER SEG FAST: Karoline Dyhre Breivang er i ferd med å spille seg med til VM i Brasil på tross av oppsigelsesbrevet fra landslagsledelsen. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
BITER SEG FAST: Karoline Dyhre Breivang er i ferd med å spille seg med til VM i Brasil på tross av oppsigelsesbrevet fra landslagsledelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Karoline fikk oppsigelsen fra landslaget i posten

- Det høres kanskje litt brutalt ut, sier landslagstrener Hergeirsson.

(Dagbladet): Karoline Dyhre Breivang har i løpet av sine 264 landskamper for Norge rukket å vinne både EM og OL i håndball. Derfor var det en liten ørefik da hun fikk oppsigelsesbrev i posten fra landslagstrener Thorir Hergeirsson i vår.

- Det høres kanskje litt brutalt ut, men det er en formell ordning vi må ha i og med at vi har en honorar-og stipendmodell på de spillerne som deltar i mesterskap. I det ligger det noen forpliktelser begge veier. En av dem er at vi skal være ryddige, slik at vi ikke slår beina under spillerne, slik at det er gode muligheter til å gjøre justeringer og melde seg på igjen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Får sjansen igjen
På tross av oppsigelsen er «Karo» fortsatt aktuell som landslagsspiller. Mye tyder på at hun får være med troppen som reiser til VM i Brasil i desember.

- Jeg føler meg aldri trygg før et uttak. Selv i andre år der folk har ment at jeg er soleklar, vet jeg jo aldri før jeg har fått en telefon med beskjed om at jeg skal med eller ikke, så det blir spennende i år igjen, sier Breivang til Dagbladet.

- Men hvorfor bør Thorir ta deg med i troppen?

- Jeg er flink til å løse oppgavene han setter meg til, uansett om de er små eller store. Jeg jobber hardt for laget, jeg er god i forsvar,  jeg har duellstyrke og jeg er flink til å sette andre i gode situasjoner.

Rå til å jobbe med sitt
For det er ikke manglende prestasjoner som satte Breivang på sidelinja. I mai vant hun blant annet Champions League for klubblaget Larvik, og på landslaget har hun vært en av de viktigste bidragsyterne.

- "Karo" skal ha stor honnør for at hun taklet det veldig profesjonelt. Hun har vært rå på å jobbe med seg og sitt. Det er utrolig morsomt og kjekt å se den utviklingen hun har hatt i høst, sier Hergerirsson.

- Slik Dyhre Breivang framstår nå er det kanskje lenge til hun får et sånt brev igjen?

- Spillere som ikke blir tatt ut til mesterskap får sånne brev, for vi kan bare ha et visst antall ut i fra økonomi. Det er en naturlig prosess. Og noen ganger trenger vi å sette oss ned og stake ut en ny kurs; erkjenne at vi trenger et løft. Men som sagt har Karo vært helt rå til å jobbe med seg selv.