Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karoline Lund deltar i LPGA-turnering

Karoline Lund (19) møter verdensstjerner: - Plutselig er idolene blitt konkurrenter

Denne uka er det sju norske utøvere som står på startstreken i prestisjetunge golfturneringer. Karoline Lund og Viktor Hovland er to av dem.

UNG: Karoline Lund debuterte i Ladies European Tour for første gang tidligere i år. Foto: Norges Golfforbund / LET
UNG: Karoline Lund debuterte i Ladies European Tour for første gang tidligere i år. Foto: Norges Golfforbund / LET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To store golfturneringer går av stabelen torsdag. Den ene er Porche European Tour, den andre er Ladies Scottish Open.

I Porche European Tour er det for første gang fire norske herrespillere som deltar samtidig. De norske golfgutta skal ut i ilden mot høyt rangerte spillere som Patrick Reed og Pat Perez. Blant annet er Reed rangert som den 13. beste golfspilleren i verden.

Unggutta Andreas Halvorsen (21) og Viktor Hovland (21) debuterer. Jon Karlsen, som er hovedtrener for Team Norway sitt profflag, understreker at begge er gode golfspillere. Halvorsen er proffspiller, mens Hovland er amatør.

- Hovland er blant det beste amatørene i verden, og kan på en god uke komme høyt opp på resultatlista, sier Karlsen til Dagbladet.

TV-SERIE: Dette året har Hovland og resten av Oklahoma State Cowboys-spillerne fått sin egen tv-serie som heter «Driven: Oklahoma State Cowboys». Foto: Oklahoma State Cowboy Golf
TV-SERIE: Dette året har Hovland og resten av Oklahoma State Cowboys-spillerne fått sin egen tv-serie som heter «Driven: Oklahoma State Cowboys». Foto: Oklahoma State Cowboy Golf Vis mer

Tidenes yngste

21 år gamle Hovland er rangert som den fjerde beste amatørspilleren i verden. Han spiller collegegolf i Oklahoma og for kort tid siden fikk han en sponsorinvitasjon til å delta i neste års PGA-turnering.

- Det stemmer. Jeg vant en collegeturnering tidligere i vår, og med det ble jeg invitert til PGA, sier Hovland til Dagbladet.

Det gjør Hovland til tidenes yngste nordmann til å delta i verdens største golfturnering. Nå er han derimot på plass i Porche European Tour og påpeker at det er veldig stort også.

- Det er min første European Tour. Det er litt rart å være her. Jeg pleier ikke akkurat å konkurrere mot verdensstjerner til vanlig, sier Hovland.

Men legger til:

- Det er bare omstendighetene som er annerledes. Golf er golf. Jeg skal gjøre mitt beste, sier han.

Karlsen tror unggutten kan havne på en god plassering i helgas turnering. Hovland er til dels enig i komplimentene som kommer hans vei.

- Jeg vet at dersom jeg får til mitt beste spill, så er jeg oppe blant de beste. Jeg spilte veldig bra i vår. Målet er å prestere opp mot det samme nå, avslutter han.

Felles turnering

I Ladies Scottish Open, er det tre norske som skal konkurrere mot verdens beste golfspillere. Her debuterer 19 år gamle Karoline Lund.

Slik forklarer hovedtreneren turneringen:

- Scottish Open er en felles turnering for LPGA og Ladies European Tour hvor ni av de 15 beste på verdensrankingen stiller til start, sier Karlsen.

Karlsen er på plass i Skottland for å følge opp Marianne Skarpnord, Caroline Martens og Karoline Lund. Sistnevnte ble proffspiller i år. Nå er hun på plass i Skottland for å konkurrere mot utøvere som tidligere var forbilder.

- Det er ganske rart å plutselig spille mot folk man bare har sett på tv, sier Lund til Dagbladet.

Til tross for at det er sterke motstandere, virker Lund rolig.

- Jeg er veldig positiv til turneringen. Banen passer meg veldig godt. Jeg skal gå ut der og tenke at dette bare er en helt vanlig turnering, gjøre prosessen, også får vi se hvordan det går. Jeg har troa på meg selv, sier Lund.

I utgangspunktet skulle Lund flytte til USA og gå på college, men det kan hun ikke nå.

- Egentlig skulle jeg begynne på samme college som Hovland, men nå er jeg proffspiller i stedet. Nå handler det om å kjempe om gode plasseringer og klare cutters, slik at jeg får litt penger ut av turneringene, sier hun og legger til:

- Jeg fokuserer bare på å bli bedre i golf. Det er målet.

Norsk forbilde

Suzann «Tutta» Pettersen har vunnet 21 turneringer inkludert to Major-titler så langt i karrieren. Hun er Norges beste golfspiller, men blir derimot ikke å se i helgas turnering på grunn av graviditet.

I spørsmål om hvem som er Lunds største forbilde, er det ikke uventet hva svaret blir.

- Jeg har jo hatt Suzann som forbilde da. Det er helt klart kjempegøy at jeg nå konkurrerer i samme turneringer som henne. Plutselig er idolene konkurrentene mine. Likevel må jeg bare tenke jeg spiller mot de jeg spiller mot, og prøve å slå dem, sier ungjenta.

Torsdag 26. juli starter både Porche European Open og Ladies Scottish Open. Turneringen varer til 29. juli.

Andreas Halvorsen (21), Kristian Krogh (23), Viktor Hovland (21), Eirik Tage Johansen (35), Karoline Lund (19), Marianne Skarpnord (32) og Caroline Martens (31) er Norges deltakere i golfturneringene.