Karpati-spiller sparket og spyttet etter Carlsen i amper semifinale

- Vondt og barnslig, sier AaFK-kapteinen.

(Dagbladet): Karpati Lviv (Ukraina) - Aalesund 1-1, 7-6 på straffer.

På stillingen 1-1 og med 13 minutter igjen av semifinalen i Copa del Sol mellom Aalesund og ukrainske Karpati Lviv, tente det voldsomt til på gressteppet i Elche.

Aalesund-kaptein Fredrik Carlsen var altfor seint ute med en takling på Karpatis Samson Godwin, som på ren refleks sparket midtbanemannen i ansiktet.

Det fikk assistentdommeren, som var tett oppi situasjonen, med seg og signaliserte til kamplederen hva han hadde sett, og Godwin fikk direkte rødt kort.

- Grunnløst - Jeg taklet han og han sparket meg i trynet. Det gjorde vondt, så linjemannen gjorde helt rett, sier Carlsen til TV 2 Sporten.

21-åringen hadde null forståelse for motspillerens voldsomme reaksjon.

- Jeg laget et frispark først, men jeg ser ingen grunn til at han skulle sparke meg i ansiktet, påpeker han.

En rasende og uforstående Godwin responderte med å rette en truende pekefinger mot assistentdommeren og lot skjellsordene hagle. På vei ut av banen, passerte han Carlsen, som hadde kommet seg opp på beina igjen, og sendte en spyttklyse i retning av AaFK-spilleren.

Carlsen fikk ikke med seg den siste hilsenen fra Godwin, men ristet oppgitt på hodet da han fikk se TV-bildene etter kampen. 

RØK PÅ STRAFFER: Jonatan Tollås Nation brente det avgjørende straffesparket da Aalesund kom til kort mot Karpati Lviv.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
RØK PÅ STRAFFER: Jonatan Tollås Nation brente det avgjørende straffesparket da Aalesund kom til kort mot Karpati Lviv. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Jeg la ikke merke til det, men det er barnslig.

Tapte på straffer Aalesund ble egentlig slått ut av oppkjøringsturneringen av FC København i kvartfinalen, men da det danske mesterlaget reiste hjem for å gjøre de siste forberedelsene til Champions League-oppgjørene mot Chelsea, overtok sunnmøringene plassen.

Karpatis Oleg Golodjuk scoret kampens første mål etter 34 minutter, mens Pablo Herrera utlignet like etter hvilen med en skarpskodd avslutning.

«Tangotrøyene» klarte ikke å utnytte det tallmessige overtaket i kampens sluttminutter, og dermed måtte det straffespark til for å avgjøre hvem som skal møte vinneren av Sjakhtar Donetsk - Rosenborg i finalen.

Jonatan Tollås Nation bommet på Aalesunds sjuende forsøk, og dermed gikk ukrainerene videre.

Det var et utfall trener Kjetil Rekdal kunne leve med.

- Vi var for dårlige og fortjente ikke å gå videre. Vi var faktisk heldige underveis, og skulle ha ett eller to straffer mot oss, sier han til TV 2 Sporten.