TØFFING: Vladimir Karpets er ikke blant de minste rytterne i Tour-feltet. I går innrømmet han først å ha dyttet Alberto Contador inn i gjerdet, men endret senere historien.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
TØFFING: Vladimir Karpets er ikke blant de minste rytterne i Tour-feltet. I går innrømmet han først å ha dyttet Alberto Contador inn i gjerdet, men endret senere historien.Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

Karpets innrømmet at han dyttet Contador med vilje

Så endret han historien.

(Dagbladet): Det havnet naturlig nok i skyggen av sjåførskandalen som rammet Juan Antonio Flecha og Johnny Hoogerland i går, men også Alberto Contador gikk i asfalten under den niende etappen av Tour de France.

Tv-bildene viste at Contador plutselig skar ut av et samlet hovedfelt og kjørte inn i et gjerde, og det så også ut til at Katusha-rytter Vladimir Karpets var sterkt involvert.

Etter løpet avdramatiserte begge rytterne episoden som en bagatellmessig ulykke, men nå viser det seg at Karpets først innrømmet at han hadde dyttet Contador med vilje.

- Ja, ja. Han slo meg på håndleddet, skal Karpets ha svart ITV på spørsmål om han var skyld i Contadors velt.

Endret historien
Ifølge Cyclingnews fikk han støtte av sportsdirektør Dimitrij Konysjev.

- Disse tingene skjer. Dytter du til Karpets, vil du sprette raskt tilbake, sier han.

Noen minutter senere var imidlertid historien en annen.

Da mente Karpets at det bare var et uhell, og Alberto Contador mente det samme.

- Styret mitt satte seg fast i setet hans. Jeg mistet balansen og veltet, det var et uhell, sa spanjolen da.

Bekymret Contador
Uansett sliter Contador med smerter i kneet etter flere slike uhell i Tour de France, og er bekymret for resten av rittet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er ikke min Tour. Jeg trenger hviledagen, for betennelsen er omfattende, sier han, ifølge Cyclingnews.

- Vi kjører på veldig smale veier, smalere enn normalt, og alt regnet skaper flere velt. Jeg håper i dag og i morgen kan gjøre kneet bedre. Det har vært mange uhell og uflaks, men jeg må være optimist, sier Contador.

Klöden fortsetter
Tyske Andreas Klöden stiller samtidig til start på den tiende etappen i Tour de France, til tross for ryggskaden han pådro seg på den dramatiske søndagsetappen.

KNESMERTER: Alberto Contador på hviledagen i dag. Spanjolen sliter med et vondt kne etter flere uhell.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
KNESMERTER: Alberto Contador på hviledagen i dag. Spanjolen sliter med et vondt kne etter flere uhell.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer

En rekke uhell har rammet Radioshacks sterkeste syklister i den første uka, og heller ikke tyskeren slapp unna på etappe 9.

36-åringen, som har to annenplasser sammenlagt fra tidligere i rittet, håper at de to dagene i flatt terreng vil hjelpe ham å bli kvitt skaden før feltet sykler inn i Pyreneene torsdag, skriver NTB.

- Han syklet en tur i en time og et kvarter i morges. Hen føler seg ikke noe bedre enn i går, og han har også vondt når han sykler i oppoverbakke, sier Radioshacks presseansvarlige Philippe Maertens.

- Han kommer til startstreken i morgen. Det er to relativt lette etapper som følger, så vi håper at skaden leges da. Fysioterapeutene våre vil også jobbe med å få ham klar, legger Maertens til.

Jurgen van den Broeck ligger fortsatt på intensivavdelingen med tre ribbeinsbrudd, brudd i skulderen og en punktert lunge etter gårsdagens etappe.

Omega Pharma-Lotto-kapteinen har hatt problemer med å puste, men situasjonen skal nå være under kontroll, opplyser Cyclingnews.