STOR FØRSTEOMGANG: Her er Leif Kristian Haugen på vei til åttende beste tid i første omgang med startnummer 35. I andre omgang gikk det ikke like bra, men han forsvarte plasseringen i slalåmen i Madonna di Campiglio. Foto: ARMANDO TROVATI, AP / NTB SCANPIX
STOR FØRSTEOMGANG: Her er Leif Kristian Haugen på vei til åttende beste tid i første omgang med startnummer 35. I andre omgang gikk det ikke like bra, men han forsvarte plasseringen i slalåmen i Madonna di Campiglio. Foto: ARMANDO TROVATI, AP / NTB SCANPIXVis mer

Karrierebeste av Haugen

Ble nummer 8 fra startnummer 35 i Madonna.

Østerrikeren Marcel Hirscher var i en klasse for seg og vant verdenscuprennet i Italia i kveld. Leif Kristian Haugen ble nummer åtte.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg ville kjøre meg inn blant topp ti. Er veldig fornøyd med å kjøre karrierebeste, selvfølgelig, sier Haugen til NTB.

Hirscher kjørte ned til tiden 1.42,50 og han var hele 1,67 sekund foran tyskeren Felix Neureuter.

Fra startnummer 35 kjørte Haugen ned til en åttende beste tid. I finalen kjørte han jevnt og klarte å beholde sin plassering, men var 2,96 bak Hircher i mål.

- Jeg kjører en kjempebra førsteomgang, men så satset jeg litt for mye i andre. Det er jeg ikke helt fornøyd med, sier Haugen.

Japaneren Naoki Yuasa hadde en knallomgang i finalen. Han var nummer 25 i 1. omgang og det var kun de to beste som tok seg forbi ham til slutt.

Henrik Kristoffersen lå på en 13.-plass etter 1. omgang. I finalen kjørte han veldig bra på toppen, men i det siste henget gjorde han en feil og falt en plass nedover på resultatlisten, slått med 3,70 av vinneren.

Jonathan Nordbotten (32) og Truls Johansen (34) fikk ikke kjøre finaleomgangen, mens Sebastian Foss Solevaag kjørte ut i 1. omgang.

Verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud deltok.

(NTB)