Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karrierebeste for Lotte Sejersted i Frankrike

Nummer fem i utforrennet.

KJØRTE GODT: Lotte Smiseth Sejersted imponerte i utforrennet i Val d'Isère. Foto: Eric Bolte / USA TODAY Sports / Reuters / NTB Scanpix
KJØRTE GODT: Lotte Smiseth Sejersted imponerte i utforrennet i Val d'Isère. Foto: Eric Bolte / USA TODAY Sports / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lotte Smiseth Sejersted kjørte ned til sesongbeste med femteplass under lørdagens verdenscuputfor i Frankrike.

Femteplassen var også tangering av karrierebeste. Fra før har hun femteplass fra verdenscupfinalen i utfor for tre sesonger siden.

Den norske alpinisten var 0,94 sekunder bak den sveitsiske vinneren Mari Kaufmann-Abderhalden. Tina Maze fra Slovenia ble nummer to, slått med 0,29 sekunder, mens tredjeplassen gikk til Cornelia Hütter fra Østerrike.

Sejersted viste foran verdenscuprennene i Nord-Amerika at hun kan matche de beste på trening, men klarte ikke å ta verdenscuppoeng i favorittgrenen. Endelig fikk hun vist at hun kan kjøre gode utforrenn også i konkurranse.

- Det gikk veldig bra på toppen. Det var litt humpete underveis, men man må bare stå på og ikke gi opp, sa Sejersted til NTB.

Holdt hodet kaldt Kvinnenes utfor ble preget av en del stopp underveis. Franske Marie Marchand-Arvier falt stygt og ble fraktet vekk på båre. Stoppene gjorde at det ble en del ekstra venting for alpinistene på høye startnummer. Sejersted hadde startnummer 37.

- At det ble en del stopp gjorde ingenting denne gangen. Det var strålende vær, og det er viktig at man holder hodet kaldt og ikke tenker så mye på hva som skjer med de andre. Vi vet jo hva det går ut på, sa 22-åringen fra Stabæk.

Ha det gøy Sammen med Nina Løseth og Ragnhild Mowinckel fikk hun klarsignal for OL-start denne uken. Dermed har Sejersted sluppet å tenke altfor mye på den biten.

- Det er jo verdenscupen som er det største målet mitt denne sesongen. Selv om uttaket var klart, hadde jeg fortsatt lyst til å heve meg, men det er klart det tok nok vekk litt av presset. Nå kunne man liksom ha det litt mer gøy og ikke stresse, sa bærumsjenta.

Søndag skal kvinnene kjøre storslalåm før det blir hjem til en kort juleferie.

(NTB)