Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karrierebeste for Nina (18) - uten trening

- Utrolig gøy, sier alpinjenta.

(Dagbladet.no) Tidligere denne sesongen hadde Nina Løseth (18) bare en 12. plass å vise til. I kveld klinte hun til i slalåmrennet i Zagreb og endte på 5. plass.

Dette er hennes beste plassering i verdenscupen i karrieren.

- Dette var utrolig gøy. Jeg følte meg rolig før start, og var ikke nervøs slik jeg pleier å være, sier hun til Dagbladet.no.

Ålesund-jenta lå på tiendeplass etter første omgang, men leverte en sterk finaleomgang. Hun hadde fjerde beste tid i finalen, og var til slutt 1,34 sekunder bak den finske seierskvinnen Tanja Poutiainen.

Var ikke nervøs

- Løypa passet meg veldig bra og denne gangen kjørte jeg også bra i første omgang. Normalt sett pleier jeg å være litt halvslapp i starten. Før finaleomgangen tenkte jeg bare at «Nå er det alt eller ingenting», for jeg samler ikke på 13. og 14. plasser, sier Løseth.

- Hvorfor var du ikke nervøs i dag?

- Jeg vet ikke. Kanskje fordi det bare er tre renn igjen av sesongen. Det var på tide å senke skuldrene.

KARRIEREBESTE: Nina Løseth satset alt i andreomgangen - og kjørte seg opp til 5. plass. Foto: AFP
KARRIEREBESTE: Nina Løseth satset alt i andreomgangen - og kjørte seg opp til 5. plass. Foto: AFP Vis mer

- Nina tapte litt i starten av den første omgangen, men kjørte likevel godt. Det var ganske isete, og det passer henne bra. Jeg er veldig stolt av henne, sier landslagstrener Wolfgang Frandl til Dagbladet.no.

Den siste uka har imidlertid ikke vært helt problemfri for 18-åringen. I stedet for å forberede seg optimalt til rennet har hun slitt med en vond rygg

- Jeg lå rett ut i tre dager og fikk ikke trent. Jeg kjørte litt i går, men da gikk jeg på trynet på isen. Derfor var jeg helt stiv i musklene på høyre side i dag, men det førte kanskje bare til at jeg var ekstra skjerpet.

- Ting har skjedd fort

Løseths tidligere besteplassering i verdenscupen var sjuendeplass i Lenzerheide forrige sesong.

- Det er deilig å ha bevist at det ikke bare var flaks. Nå kan jeg slappe litt mer av.

- Du er bare 18 år. Føler du deg foran skjema?

- Nei, jeg føler egentlig at jeg er der jeg skal være. Ting har skjedd fort, men jeg nyter det. Før sesongen tenkte jeg bare at jeg ville fortsette der jeg slapp i fjor og jeg håpet på topp ti-plasseringer. Nå har jeg klart det.

- Vi har trent mye med det østerrikske herrelaget i vinter. Nina har vært god på trening, men ikke fått det helt ut i konkurranse. Derfor smakte dette veldig godt. Det har vært litt tøft for henne denne sesongen, for hun ville virkelig vise at det som skjedde i fjor ikke var tilfeldig, sier Frandl.

Går for VM-medalje

Poutiainen, som lå på tredjeplass etter første omgang, vant en klar seier. Hun var 0,52 sekunder foran østerrikske Marlies Schild som ledet etter første omgang. Både Anne Marie Müller og Lene Løseth kjørte ut i første omgang.

Om to uker venter junior-VM i Spania - og målet er medalje. Wolfgang Frandl mener 18-åringen går en lysende alpinframtid i møte.

- Norge kommer til å få det virkelig morsomt med Nina.

DROPPET NERVENE: Nina Løseth forteller at hun pleier å være nervøs før start, men det var hun ikke fredag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media