Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karrierebeste for OL-uttatte Borge Lie

Kom seg til finalen i skicross.

KARRIEREBESTE: Thomas Borge Lie tok seg helt til finale i det siste verdenscuprennet i skicross før Sotsji-lekene. Her under treningen til skicross. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KARRIEREBESTE: Thomas Borge Lie tok seg helt til finale i det siste verdenscuprennet i skicross før Sotsji-lekene. Her under treningen til skicross. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-uttatte Thomas Borge Lie tok seg helt til finale i det siste verdenscuprennet i skicross før Sotsji-lekene. Fjerdeplass er karrierebeste.

- Jeg må være kjempefornøyd. Dette er det beste jeg har gjort noen gang. Taktikken fungerte i dag, og jeg hadde gode ski, sa Lie.

- Thomas kjørte veldig offensivt i dag. Han har egentlig hatt en kjempedag, og han imponerte stort. I finalen var han nummer tre fram til annen sving, men kom litt for tett inn i svingen. Dermed ble han forbikjørt, og der mistet han nok pallplassen, sa landslagssjef Einar Witteveen.

Lørdagens renn var både prøve-VM og generalprøve før OL. Lie var seedet som nummer 24 etter kvalifiseringen, men han vant sitt heat i åttedelsfinalen og tok seg videre med 2.-plass både i kvartfinale og semifinale.

- Det er svært tett i toppen i skicross, og det er små marginer. Vi har nok aldri vært så nær pallen som dette i vinter. I OL er det åpent om hvem som kan vinne, og vi skal være med å slåss om medaljene, sa Witteveen.

Alex Fiva fra Sveits vant rennet foran østerrikeren Johannes Rohrweck og landsmannen Michael Schmid. Christian Mithassel endte på 15.-plass og Didrik Bastian Juell på 30.-plass.

I kvinneklassen seiret franske Ophelie David foran sveitsiske Fanny Smith og canadiske Marielle Thompson. Marte Høie Gjefsen ble beste norske på 9.-plass.

(NTB)

Hele Norges coronakart