Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karrierebeste for Skistad

Opptur for langrennskometen.

SPORTSNYHETENE: Kristine Stavås Skistad endte på fjerdeplass i sprinten på Konnerud. Bilder fra NRK. Vis mer

KONNERUD/OSLO (Dagbladet): Langrennskometen Kristine Stavås Skistad (21) gikk sitt beste løp for sesongen da hun tok seg til sprintfinalen på Konnerud i Drammen onsdag. Hun tok sitt beste resultat i karrieren med en fjerdeplass.

Hun har hatt en vanskelig sesong, preget av skuffende resultater og fall.

Skistad, som kjenner Konnerud-løypene godt, er startrask og tok kontrollen fra første meter. Hun kontrollerte i front, og fikk det som hun ville. Men i bakken måtte hun imidlertid slippe, og var ute av seierskampen.

Jonna Sundling vant rennet foran sveitsiske Nadine Faendrich.

IRRITERT: Kristine Stavås Skistad synes det er ekstra frustrerende at to svensker slo henne på hjemmebane. Foto: Melina Pambou Sundfør. Vis mer

Svenske-stikk

Skistad var uansett fornøyd med hvordan rennet endte - selv om hun kommer med et lite stikk til svenskene.

- Det er framgang for min del. Det er litt surt å se svenskene foran på min hjemmebane. Det kommer til å sitte i treningsarbeidet framover, sier Skistad til NRK.

Hun legger til:

- Men jeg er fornøyd med at det begynner å funke igjen. Det er mye bedre enn det har vært denne sesongen.

- Hun er rå på å mobilisere, og var de tnoe hun ville, var det å gå fort her. Hun klarte å dra fram noe i dag. Dette blir ekstra viktig når hun har følt det har buttet i vinter. Hun har trodd det har løsnet, men det har det gjort, sier Geir Endre Rogn til Dagbladet.

I finaleheatet gikk Faendrich, slovenske Anamarija Lampic, svenske Linn Svahn, landskvinne Jonna Sundling og Skistad.

- Det hjelper på med en seier. Men å bli slått er ikke gøy, er Skistad klar på overfor pressen etter løpet.

SKUFFET: Forventingene til Kristine Stavås Skistad var høye for NM-sprinten på Konnerud, men etter en skuffende sisteplass i finalen, nektet supertalentet å snakke med journalistene i målområdet. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

Sjokkexit

Det var også duket for overraskelser på Konnerud onsdag. Sprintdronninga Maiken Caspersen Falla sjokkerte og havnet utenfor topp 30 i prologen - og tok seg dermed ikke til utslagsrundene.

- Det skjedde ikke så mye annet enn at jeg gikk en ganske dårlig prolog, sa Falla til NRK etter at skuffelsen var et faktum.

- Men det er veldig synd å ryke ut i prologen, for jeg vet jeg er så mye bedre når det kommer til heat. Det har jeg vist i hele år. Jeg er litt skuffa, og har litt vanskelig for å tro det akkurat nå, tiføyde hun.

Terreng taper hun også i kampen om en ny sammenlagtseier i sprintverdenscupen. Der var Falla nummer fire før dagens renn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!