Lillestrøm rykket ned til OBOS-ligaen

- Karrieren avsluttes med min verste opplevelse

Frode Kippe kom inn som spiss da klubben i hans hjerte trengte det som mest. Men det holdt ikke for LSK, som rykket ned etter 45 år på det øverste nivået.

I KJELLEREN: Frode Kippe var langt nede etter at han ble den første kapteinen siden 1966 som rykket ned et nivå med LSK. Nå er karrieren over. Foto: NTB/Scanpix
I KJELLEREN: Frode Kippe var langt nede etter at han ble den første kapteinen siden 1966 som rykket ned et nivå med LSK. Nå er karrieren over. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRÅSEN (Dagbladet): Tidlig i høst bestemte Frode Kippe seg for å legge opp. Da hadde han nok neppe sett for seg at karrieren skulle ende med at han ble den første kapteinen som rykker ned med klubben som har vært i toppdivisjonen siden 1975.

Han ble satt inn mot slutten for å jage scoring, etter at Martin Ramsland på utrolig vis hadde scoret hat trick på seks minutter, og sørget for at hjemmelaget gikk mot en av tidenes fadeser i norsk fotball.

THRILLER: Etter thiller-kampen mellom Lillestrøm og Start, gikk illsinte fans til angrep på egne spillere. Video: Fredrik Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

Start klarte å holde unna, og det brøt ut kaos i timene etter kampslutt på Åråsen.

Før spillerne fikk politieskorte ut av stadion, var kapteinen en av tre spillere som fikk lov å prate med pressen.

- Det er uvirkelig. Jeg føler vi spiller en fantasitsk kamp, og de skaper ingenting. Men så får de den første, og da ser det fryktelig engstelig ut fra benken. Plutselig står det 4-3 og det gikk så fort at man ikke rekker å tenke, sier Frode Kippe.

Saken fortsetter under bildet.

TRODDE DET VAR I BOKS: Her stormer Frode Kippe for å feire 3-0-scoringa sammen med Daniel Gustafsson. Hele Åråsen trodde eliteseriespill i 2020 var i boks. Så snudde alt. Foto: NTB/Scanpix
TRODDE DET VAR I BOKS: Her stormer Frode Kippe for å feire 3-0-scoringa sammen med Daniel Gustafsson. Hele Åråsen trodde eliteseriespill i 2020 var i boks. Så snudde alt. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Han kom selv inn på banen da fem minutter av ordinær tid gjensto. Han beskriver det hele som kaotisk og uoversiktlig.

- Jeg hadde håpt å komme inn for å få en rolig avslutning, men så ble det noe helt annet. Vi måtte jage mål, og vi ønsket ikke det. Vi kunne selvfølgelig scoret på slutten, men klarer ikke skape all verden da heller. Det var helt jævlig, sier Kippe til Dagbladet.

- Var forberedt

Det faktum at han nå setter karrierepunktum med det som er karrierens største nedtur tar han tungt.

- Jeg kunne ønske jeg kunne avsluttet på en bedre måte, og det så lenge lyst ut. Samtidig har vi hatt en fryktelig svak høst og hatt få gode opplevelser i det hele tatt. Vi var forberedt på at dette kunne skje, påpeker den snart 42 år gamle veteranen.

Det er lenge siden beslutninga om at han skulle legge opp ble offentliggjort. Kippe uttalte til Dagbladet at denne høsten har vært annerledes enn tidligere, og at de har hatt en dalende form kontra det motsatte.

Det har vært noe nytt. Noe han ikke har vært med på før.

- Det er ingen som ønsker dette, men den beslutninga tok jeg for lenge siden. Jeg hadde håpt at vi skulle klare dette tidligere i år, men det har vært en tøff høst. Den avsluttes med min verste opplevelse i LSK-tiden. Det er brutalt, men fotballen er sånn dessverre, sier Kippe.

- Eneste som trodde dette kunne skje

LSK-trener Tom Nordlie var også en slagen mann etter det katastrofale nedrykket. Han turte ikke en gang håpe på fornyet Eliteserie-kontrakt da Aleksander Melgalvis satte inn 4-0 i andreomgang.

- Jeg var, sammen med trenerteamet, den eneste på stadion som trodde dette kunne skje. Jeg vet hvor mye et mål kan ha å si for en fotballkamp. Dette er et lag som har slitt så lenge. Vi greier å få laget såpass opp igjen og mentalt påskudd at kampplanen og gjennomføringa til spillerne var perfekte i 75 minutter. Men så kommer det som avgjør kampen, sier Tom Nordlie til Dagbladet.

- Man bestemmer ikke hva som skjer i livet, men man er med på å bestemme hvordan man takler det. I de fem minuttene taklet vi det ikke, fortsetter Nordlie.

- Er det en preget spillergruppe etter en tøff høst som er grunnen til at det ender på denne måten?

- Det klarer jeg ikke svare på. Jeg har aldri vært med på noe lignende i hele mitt liv, sier han kortfattet med et tomt blikk.

- Det jeg har sett de siste dagene har vært ei gruppe med troa på dette. Vi leverte en middels kamp, men med framgang i Kristiansand. I dag gjør vi en kjempekamp før det rakner, sier Nordlie, som ikke vet hva egen framtid bringer.

GRÅT: Det ble mye følelser på Åråsen da Start på utrolig vis klarte å snu kampen, og dermed sende Lillestrøm ned til OBOS-ligaen. Video: Fredrik Filtvedt / Dagbladet TV Vis mer

- Alle er i kjelleren

Kippe forteller om en tung sky som hang over LSK-garderoben etter kampslutt.

- Det har vært helt stille og alle er i kjelleren. Jeg har vært inne der i 20 minutter og ikke hørt et pip. Dette kommer til å sitte i en stund. Nå er vi ferdige for sesongen, og får ikke gjort noe med det. Nå får vi være skuffa en periode også får vi komme tilbake sterkere, sier Kippe videre.

- Etterhvert må vi evaluere alt som har skjedd i år, for det har vært mye rart. Men hva som skjer videre kan jeg ikke svarer på, avslutter mannen som har vært en bauta i klubben i 20 år.

Neste år skal han over i en ny rolle i klubben, hvor han skal jobbe som spillerutvikler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer