Karrieren over?

Susann Goksør Bjerkrheim røk det fremre korsbåndet i toppkampen mot Tertnes i går. Nå blir hun borte fra håndballen i minst åtte måneder - hvis hun noen gang kommer tilbake.

- Jeg har aldri hatt en slik skade før og vet ikke hva det innebærer, sa Susann Goksør Bjerkrheim til Dagbladet i går kveld.

Uhellet skjedde på stillingen 19- 11 til Nordstrand ti minutter etter pause. Susann skulle finte seg gjennom forsvaret da foten plutselig sto fast i golvet og kneet ble vridd i en umulig vinkel.

- Susanns skade er den verst tenkelige. En operasjon kan tidligst skje om to til fire uker. Deretter må hun regne med minst seks måneders rekreasjon før hun kan begynne å trene, sier lege Ove Austgulen til Dagbladet.

Han behandlet Nordstrand-spilleren rett etter uhellet i Haukelandshallen.

Austgulen er tidligere landslagsspiller i håndball og utdannet lege. Han er spesialist på nettopp korsbåndskader.

Sønderknust

- Skaden kan lettest fastslås første timen etter at den oppsto. Jeg undersøkte Susann ti minutter etterpå, og er ikke i tvil. Hun har alle typiske symptomer på røket korsbånd, sier Austgulen.

Susann Goksør Bjerkrheim har i sin håndballkarriere vært plaget av flere skader av ulik alvorlighetsgrad.

Etter VM i 1990 var hun ute en halv sesong etter skulderoperasjon.

Susann var sønderknust da Dagbladet snakket med henne en time etter gårsdagens kamp. På spørsmål om hun noen gang kommer tilbake på håndballbanen, kom tårene.

Sesongen over

- La meg få tid til å la dette synke litt. Jeg er fryktelig lei meg. Det er så drita surt å bli skadd akkurat nå, sa Susann.
- Jeg innser at sesongen er over. Det som plager meg nå, er at jeg verken får være med på europacup eller EM.

- Etter alle småskadene opp gjennom åra, har jeg de siste to sesongene gjort alt riktig for å forebygge.

- Mens jeg tidligere har drevet begrenset trening, har jeg i år stått på for fullt. Jeg har trent mer og bedre enn på lenge og følte meg fryktelig pigg. Og Nordstrand har spilt veldig bra, sier Susann.

- Kan jeg få slippe å snakke mer om skaden akkurat nå? ber hun, mens gråten får overtaket igjen.

<B>ULYKKELIG:</B> -Susanns skade er den verst tenkelige. En operasjon kan tidligst skje om to til fire uker, sier lege Ove Austgulen til Dagbladet.