Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bytter ut Astana for studier:

Karriereslutt for Truls Korsæth

Partene bekrefter at kontrakten er sagt opp.

BYTTER UT ASTANA MED STUDIER: Truls Korsæth har sagt opp kontrakten med Astana Pro Team. Her er han avbildet i forkant av Paris-Roubaix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
BYTTER UT ASTANA MED STUDIER: Truls Korsæth har sagt opp kontrakten med Astana Pro Team. Her er han avbildet i forkant av Paris-Roubaix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): I en pressemelding tirsdag formiddag bekrefter Astana Pro Team og Truls Korsæth at de er enige om å terminere 25-åringens kontrakt.

Det var TV 2 Sporten som først meldte om saken.

Laget bekrefter overfor procycling.no at Korsæth gir seg helt med profesjonell sykkelsport, og i stedet retter fokuset mot studier.

Les også: Norsk proff har ikke syklet ritt på 96 dager

Den tidligere Joker-Icopal-rytteren har slitt med sykdom i etterkant av Tour de Yorkshire som han sto av underveis.

- Jeg har slitt med sykdom en god stund, og denne sommeren innså jeg at jeg ikke ville gjøre comeback før sesongen var over. Ved siden av sykkelsporten har jeg alltid hatt interesse for andre ting i livet, og muligheten til å studere på fulltid har vært fristende. Jeg synes jeg har realisert mål og ervervet meg livserfaring ved mitt opphold i Astana. Derfor er det en logisk avgjørelse for meg å legge opp, og starte på en ny reise. Jeg vil ta med meg erfaringene med meg til mitt neste kapittel, og vil for alltid være takknemlig for lagets tiltro til meg, sier Korsæth i en pressemelding sendt ut av Astana.

Har ikke fått svar på helseproblemene

Laget har ved flere anledninger ønsket å få ham tilbake i konkurranse, men kroppen har ikke lystret. Korsæth har også blitt fulgt tett opp både av Astana og Olympiatoppen, men de har ikke klart å finne ut nøyaktig hvor problemet ligger.

– Jeg har hovefokus på helsa nå, og et mål om å komme skikkelig i slag igjen. Som toppidrettsutøver er det komplekse saker og mange parameter som slår ut, men jeg får veldig god oppfølging, fortalte Korsæth procycling.no i starten av august.

Den gangen definerte han problemene som «virusliknende». Tidligere har også Sondre Holst Enger og Lars Petter Nordhaug fått sesonger ødelagt av helseproblemer relatert til virus.

Overbeviste i Doha – ble proff

Korsæth fikk sitt gjennombrudd under VM-fellesstarten i Doha i 2016. Der gjorde han en strålende jobb med å plassere Edvald Boasson Hagen i sidevindspartiet. Også under VM i Bergen var han del av det norske nimannslaget.

Han har også blitt vist tillit av Astana i Strade Bianche, Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Under årets utgave av brosteinsdronningen fullførte han på 33.-plass.

TV 2 Sporten meldte i går at han over tid har vært i dialog med arbeidsgiveren sin om en ende arbeidsforholdet. Nettstedet procyclingstats.com har meldt at nordmannen satte sluttstrek for karrieren den 1. september i år.

- Vi aksepterer og støtter avgjørelsen til Truls om å gi seg med proffsykling, selv om det er trist å se en ung mann som han forlate sporten vår. Han har vært et verdifullt tilskudd til laget vår og et godt menneske å ha i organisasjonen vår. Vi ønsker ham alt godt for framtida, sier Alexandre Vinokourov.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!