MÅ TA PAUSE: Norges største fotballstjerne på kvinneside, Caroline Graham Hansen, sliter med Jumper's Knee og får ikke deltatt i sommerens VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
MÅ TA PAUSE: Norges største fotballstjerne på kvinneside, Caroline Graham Hansen, sliter med Jumper's Knee og får ikke deltatt i sommerens VM. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- Karrieretruende? På ingen måte

Olympiatoppen får ansvaret for Hansens vonde kne.

LILLESTRØM (Dagbladet): De norske fotballjentene reiser til VM i Canada uten sin største stjerne. Wolfsburg-proffen Caroline Graham Hansen måtte melde forfall i dag. Den etter hvert kroniske kneskaden lot seg ikke kombinere med VM-spill.

Da Dagbladet besøkte Hansen hjemme i Tyskland for noen uker siden, var hun optimistisk både med hensyn til kneet og ikke minst til VM-deltagelsen.

Frankfurt-lege Siden i vinter hadde hun fått behandling av Frankfurt-legen Bernd Brexendorf og opplevd stor framgang i smerteblastningen i kneet som har hatt diagnosen «Jumper's Knee» i lang tid.

- Før jul kunne jeg ikke gjøre enkelte bevegelser fordi det gjorde for vondt. Nå gjør jeg alt jeg vil uten at det hemmer meg i det hele tatt. Under trening og kamp tenker jeg ikke på kneet en gang. Det er befriende, sa hun til Dagbladet i april.

Så bra ble hun at hun var fast inventar da Wolfsburg kjempet om både ligaseier, cupgull og det gjeve Champions League-trofeet på tampen av sesongen.

Kronisk tilstand Trolig ble det for mange kamper. Kneet ble verre. Så ille at hun nå må ha en skikkelig pause for å bli kampklar igjen.

- «Jumper's Knee» er jo en følge av overbelastning, sier den norske landslagslegen Truls Straume-Næsheim til Dagbladet.

- Kunne dere likevel tatt henne med og bedøvd henne før hver kamp?

- Nei, det var helt uaktuelt.

- Er «Jumper's Knee» en kronisk tilstand?

- Det er vel i alle fall noe en kan ha føling med over lang tid.

- Kan Carolines skade være karrieretruende?

- Nei, på ingen måte. Dette er ingen uvanlig tilstand blant idrettsfolk. Særlig hockeyspillere er mye plaget. På tampen av sesongen spiller de gjerne med smerter, men kommer seg igjen over sommeren.

- Hva gjøres nå med Caroline - blir det klubbens ansvar å behandle henne?

- Nå i første omgang har vi laget et behandlings- og treningsopplegg sammen med Olympiatoppen som vi har tro på skal hjelpe godt. Hun vil følge det opplegget framover hjemme i Norge.

- Hun vil være klar til neste sesong og et eventuelt norsk OL-eventyr?

- Det er jeg helt sikker på, sier Straume-Næsheim.