Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bislett Games 2017

Karsten Warholm fikk råd fra legenden Edwin Moses: - Det er et syn vi ikke deler

IKKE ENIGE: Karsten Warholm blir ikke med på legenden Edwin Moses' syn på øvelsen Moses dominerte i et drøyt tiår. I dag stilte de to på pressekonferanse for Bislett Games. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
IKKE ENIGE: Karsten Warholm blir ikke med på legenden Edwin Moses' syn på øvelsen Moses dominerte i et drøyt tiår. I dag stilte de to på pressekonferanse for Bislett Games. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karsten Warholm er mannen «alle» snakker om før Diamond League-stevnet på Bislett torsdag.

Warholm er et av de største talentene norsk friidrett har sett på mange, mange år, og da han knuste den norske rekorden på 400 meter i Florø forrige helg, ble han heit langt utover våre egne landegrenser.

Derfor valgte også Bislett Games-general Steinar Hoen ut den unge nordmannen til å delta på den internasjonale pressekonferansen i Oslo Rådhus onsdag ettermiddag.

Ved siden av seg hadde han legenden Edwin Moses, som vant 122 løp på rad på 400 meter hekk mellom 1977 og 1987.

Torsdag skal Warholm ut på samme distanse på Bislett, og det er også her han skal satse for fullt framover.

Men rådene fra Moses? De tar Warholm med en klype salt.

31 elementer

For fra podiet messet Moses om hvor komplisert øvelsen er, at en 400 meter hekk har 31 elementer som kan gå galt, og at mestring av øvelsen kommer gjennom erfaring, og bare det.

De 31 elementene Moses snakket om var starten, de ti satsøyeblikkene før hekkene, de ti landingene og de ti distansene imellom hver hekk.

- Det er så mange momenter som kan gå galt, og det kommer til å gå galt, fortalte Moses, men fikk altså motbør da Dagbladet snakket med Warholm etter pressekonferansen.

Holder det enkelt

For Warholm er lys til sinns og vil ikke grave seg ned i alt som kan gå galt på friidrettsbanen.

- Det er faktisk helt sant. Og jeg vil si at akkurat der er det et syn vi ikke deler, for jeg synes det er viktig å ikke gjøre ting for vanskelig heller. Jeg syens løping er en veldig enkel og ordinær greie, og jeg synes vi skal holde det som en veldig enkel og ordinær greie. Det er det samme når det gjelder å hoppe over hinder, man må ta det på den mest effektive måten. Jeg synes ikke man skal overanalysere så mye, men det skal være lov å være uenig i det, sier Warholm til Dagbladet.

- Moses snakket mye om erfaring, tror du at analysene kommer mer etterhvert som du blir eldre?

- Kanskje, eller så kommer jeg til å holde på det med at det er 31 ting man kan gjøre det bra på, i stedet for 31 måter å gjøre det dårlig på. Det får bli min styrke, sier Karsten Warholm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!