Karsten Warholm knuste konkurrentene

På 400 meter hekk i Diamond League i Paris.

KNUSENDE OVERLEGEN: Karsten Warholm parkerte konkurrentene i Paris. Foto: Michel Spingler/AP
KNUSENDE OVERLEGEN: Karsten Warholm parkerte konkurrentene i Paris. Foto: Michel Spingler/APVis mer

Karsten Warholm var tilbake i konkurranse etter mageproblemene som tvang ham til å droppe lag-EM i Sandnes for 12 dager siden.

På Diamond League-stevnet i London i juli smadret nordmannen sin egen europeiske rekord på 400 meter hekk, og i kveld sto han igjen på startstreken på samme distanse.

Warholm var nok en gang storfavoritt i fraværet av den argeste rivalen Abderrahman Samba. Spørsmålet var hvor fort nordmannen ville løpe, etter mageproblemene som satte ham ut en liten stund.

Men det var ikke noen grunn til uro.

Den magiske grensa for Warholm som er personlig rekord og europeisk rekord er 47,12. Selv om han ikke klarte å tukte den tiden, løp han nok et knallsterkt løp.

Warholm distanserte konkurrentene i kjent stil fra start, og løp inn som klar vinner på tiden 47,26 - det nest beste løpet han har gjort noen gang.

- Han vinner med en halv evighet, igjen. Han er på et så stabilt høyt nivå. Formidable, magnifique, sier NRK-kommentator Jann Post på direkten.

Og det var en fornøyd Karsten Warholm etter løpet.

- Det er alltid gøy å vinne, det er det gøyeste. I dag var et veldig, veldig bra løp. Nå har jeg faktisk blitt stabil på en lav 47-tid. Så dette var veldig bra. Jeg liker at det er kontinuitet i løpingen min, det er stabilt veldig veldig bra, sier Warholm til NRK etter løpet.