Alt lå til rette for at Karsten Warholm skulle bli verdens raskeste på 400 meter hekk under Golden Spike-stevnet i tsjekkiske Ostrava. Slik gikk det ikke. Video: NRK. Foto: AP Vis mer

Karsten Warholm langt unna ny rekord

Slo oppgitt ut med armene etter rekordforsøket i Tsjekkia.

Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm (24) var ute etter å slå verdensrekorden på 400 meter hekk, som amerikaneren Kevin Young har hatt siden 1992.

I stedet for rekordjubel, løp Warholm i mål på vinnertiden 47,62 - det svakeste han har gjort denne sesongen. Etterpå slo han oppgitt ut med armene.

- Det er alltid fint å få en seier. Jeg var litt overrasket i kveld, jeg trodde virkelig jeg var litt raskere. Kanskje jeg ble litt sliten mot slutten, sier Warholm ifølge arrangøren.

- Starter på null

Det stemmer bra med det trener Leif Olav Alnes (63) forteller.

- Jeg har nettopp snakket med Karsten og jeg tror han var overrasket, sier Alnes til Dagbladet.

Treneren forteller at Warholm trodde det hadde gått fortere underveis i løpet, og peker på at eleven også ble overrasket over tiden da han tok gull i Doha.

Alnes forteller om varierende forhold inne på stadion i Ostrava. Han er klar på at Warholm starter på blanke ark i neste løp.

- Klokka starter på null hver gang. Dette er en utendørssport. Vi vil ikke komme med noen unnskyldninger, sier Alnes om løpet.

46,78 var det magiske tallet Warholm tok sikte på i det internasjonale Golden Spike-stevnet i tsjekkiske Ostrava. Han endte 84 hundredeler bak. En trøst er at han vant løpet.

Tjuvstart

Det startet med en tjuvstart, som gjorde at den første starten ikke gikk. I den andre starten var Warholm som vanlig rask ut, men så ikke ut til å finne rytmen mot slutten. Det er uvisst om tjuvstarten kostet krefter.

- Han nådde ikke helt fram der, han tripper for 15 steg allerede på den niende hekken og gjorde også det samme før den siste. Han kom litt ut av det. Mulig han går litt for rått på de to første og kommer litt nærme, mente NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

REAGERER: Tennisspilleren Dominic Thiem reagerte kraftig på han ikke fikk drikke av en Red Bull-boks under kampen mot Sumit Negal i US Open. Video: Eurosport Norge Vis mer

I Stockholm for litt over to uker siden klokket Warholm inn til 46,87, etter å ha sparket i den siste hekken og mistet fart på de siste meterne. Det var tidenes nest beste tid på distansen.

Ikke nok med at han var borti den siste hekken, men det var også vind på stadion. Derfor var det knyttet store forventninger til hva 24-åringen kunne klare i solskinnet i Ostrava.

Arrangørene i Tsjekkia har fått tillatelse til å slippe 5000 friidrettsfans inn gjennom portene. Dermed fikk utøverne ekstra motivasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer