STOR IDRETT: Karsten Warholm lar ikke VM-utladningen påvirke ham. Det viste 21-åringen i Zürich i dag. Foto: NTB Scanpix
STOR IDRETT: Karsten Warholm lar ikke VM-utladningen påvirke ham. Det viste 21-åringen i Zürich i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Diamond League i Zürich

Karsten Warholm med ny bragd: Ny norsk rekord i Zürich

I dag konkurrerte Karsten Warholm for første gang etter VM-gullet i London. Også kveldens prestasjon i Diamond League var av skyhøyt nivå.

(Dagbladet): Karsten Warholm (21) har brukt dagene etter VM-gullet i London til å absorbere de mange og sterke inntrykkene og samle overskudd igjen hjemme i Ulsteinvik.

Det har vært en lang prosess, men multitalentet rakk akkurat å komme seg i rett balanse igjen til denne kvelden.

I dag var sunnmøringen tilbake på startstrek igjen i Diamond League-stevnet i Zürich, på jakt etter sammenlagtseier på distansen 400 meter hekk og en potensiell gevinst på rundt en halv million norske kroner.

Ny norsk rekord

Selv om penger ikke er motivasjonen for denne sunnmøringen, var ønsket om å gå helt til topps sammenlagt svært stor. I tillegg fristet det å sette OL-mester Kerron Clement på plass igjen etter den lille ordkrigen som har pågått i sommer.

Dimna-gutten, som har vært utladet etter VM-gullet, åpnet som vanlig forrykende og ledet klart etter 300 meter, i sedvanlig stil. På oppløpet klarte imidlertid ikke Warholm å holde alle helt unna den gang.

Stortalentet Kyron McMaster (20) spurtet forbi på de siste meterne, men Warholm banket medaljegrossistene Kerron Clement og Yasmani Copello enda en gang og kapret 2. plass med en knalltid.

- Endelig satt den

48.22 holdt til ny norsk rekord for 21-åringen. Nok en gang kunne sunnmøringen smile bredt.

- Det var veldig kult at jeg klarte å skvise ut den rekorden. Det var det som var målet. Endelig satt den, sier Warholm til NRK.

- Jeg er veldig fornøyd med 2. plass og ny norsk rekord, fortsetter han.

Nå venter NM i Ingebrigtsens-familiens trakter, Sandnes.

Også den familien var i aksjon i kveld, nærmere bestemt Filip og Jakob Ingebrigtsen. En sykdomsplaget Filip fikk en tung dag på jobben, mens Jakob imponerte stort med enda en ny personlig rekord.