ALL GRUNN TIL Å SMILE: Karsten Warholm fikk pris av det europeiske friidrettsforbundet i kveld. Her er han sammen med den internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe under kveldens utdeling i Vilnius. Foto: European Athletics via Getty Images
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Karsten Warholm fikk pris av det europeiske friidrettsforbundet i kveld. Her er han sammen med den internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe under kveldens utdeling i Vilnius. Foto: European Athletics via Getty ImagesVis mer

Rising star i friidrett

Karsten Warholm vant prestisjepris i friidrett

Friidrettskometen Karsten Warholm (21) ble lørdag kåret til årets mannlige nykommer på Det europeiske friidrettsforbundets galla i Vilnius.

Warholm fikk prisen som «Rising star of the year», noe han var svært tilfreds med.

– Det ligger alltid hardt arbeid bak slike prestasjoner. Jeg er stolt av å være en del av en generasjon som ser opp til hardt arbeid. Jeg ønsker å takke treneren min, kjæresten min, vennene mine og familien. Jeg liker denne prisen, og jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med resultatene jeg har oppnådd, sa 21-åringen smilende da han mottok prisen.

Warholm slo til med et sensasjonelt gull på 400 meter hekk under London-VM i sommer. Han ble dermed Norges første mannlige verdensmester i friidrett på løpebanen. Det var også første norske medalje i en løpsøvelse på 22 år.

– Jeg er stolt av å presentere vinneren, vikingen selv, Karsten Warholm, sa Svein Arne Hansen, president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Jakob Ingebrigtsen var en av de andre nominerte, men også han måtte se seg slått av Warholm. Den tredje og siste nominerte var greske Miltiadis Tedoglou.

(NTB)