Kartleser omkom i Rally Katalonia

Petter ligger langt bak.

(Dagbladet.no:) Under SS2 kjørte tyskerne Aaron Nicolai Burkart og kartleser Jörg Bastuck av veien, men kom uskadd fra ulykken. Det ene hjulet var ødelagt, og de måtte bytte dette i veikanten.

Den neste bilen, med britene Barry Clark og kartleser Scott Martin kjørte ut på samme sted, og bilen deres traff da Bastuck som holdt på å bytte hjul. Han ble ganske raskt fraktet til sykehus med helikopter.

Nå melder arrangørene at Bastuck døde på sykehuset. Rallyet kommer til å gå som planlagt, men det vil ikke bli noen seiersseremoni på søndag.

Dette er andre gang en kartleser omkommer i løpet av en VM-runde på et halvt år. I september døde Markko Märtins kartleser Michael Park da de kjørte i et tre under Rally Wales.

SS4: Sett i forhold til teten leverte Petter Solberg sin beste fartsprøve på SS4.

- Bilen fungerer ganske greit nå, uten de helt store problemene. Målet mitt for helga er å komme på podiet, så jeg må jobbe litt hardere, sier nordmannen til WRC Radio.

Han ligger nå minuttet bak Marcus Grönholm.

Sebastién Loeb var ikke helt fornøyd til tross for at han på den fjerde fartsprøven tok 1,8 sekund på Marcus Grönholm.

FLOTTE OMGIVELSER: Men Petter Solberg får neppe med seg så mye av det i Spania. Foto: AP
FLOTTE OMGIVELSER: Men Petter Solberg får neppe med seg så mye av det i Spania. Foto: AP Vis mer

- Tidligere i dag hadde jeg problemer med brensene, og heller ikke nå er oppsettet helt bra. Vi får nok gjøre noen endringer, sier han til WRC Radio.

Når Grönholm får høre at Loeb ikke er helt fornøyd med bilen, begynner han å le.

- Det nesten være første gang, sier finnen.

Grönholm sier han gjorde noen feil på SS4, og at han nesten skled av veien.

Fullstendige resultatlister i faktaboksen til høyre.

SS3: Marcus Grönholm økte forspranget ned til VM-leder Sébastien Loeb, med nesten fire sekunder. Finnen leder nå med 11 sekunder på franskmannen.

Dermed ser det ut til - selv om det er tidlig i rallyhelga - til å gå mot nok en duell mellom de to.

Bak dem lurer Mikko Hirvonen og Daniel Sordo, som begge ligger rundt 24 sekunder bak Loeb.

Kartleser omkom i Rally Katalonia

Petter Solberg er hektet ganske bra av, selv om det kan snu veldig fort i rally. Han ligger nå 51 sekunder bak Grönholm.

SS2: Loeb og Grönholm vekslet på å lede under den andre fartsprøven, men det var finnen som var raskest også på denne etappen. Grönholm kjørte i mål ett sekund foran franskmannen.

- Det går ok, og jeg er fornøyd med å være foran Sébastien. Men han pleier jo å finne på noe under servicen, så vi får se, sier finnen til WRC Radio.

Petter Solberg har tapt over et halvminutt til Grönholm på dagens to første fartsprøver, men var ingen slagen mann etter SS2.

- Jeg hadde store bremseproblemer på den første fartsprøven. Det gikk bedre på den andre, spesielt i starten. Men så tapte jeg tid mot slutten, sier Solberg til WRC Radio.

SS1: Petter Solberg fikk en lei start på rallyrunden i Spania. Han lå rett bak de raskeste ved første mellomtid, men så startet han å tape tid.

Utover i fartsprøven tapte han sekunder hele veien, og han kjørte i mål over 20 sekunder bak Marcus Grönholm. VM-leder Sébastien Loeb hadde nest raskeste tid, 6,1 sekunder bak finnen.

(Dagbladet.no:) Det er duket for det første virkelige asfaltrallyet i år. For selv om Rally Monte Carlo også går på asfalt, er forholdene der så varierende at mange i rallymiljøet mener at Rally Katalonia er det første.

Og legger vi gårsdagens testkjøring (shakedown) til grunn, er det duket for en spennende rallyhelg.

Bare to sekunder skiller bestetidene til hele sju førere. Francois Duval var raskest, på tida 2.29,0. Petter Solberg hadde femte raskeste tid, 2.30,2.

Spydeberg-sjåføren sier han har en god følelse med bilen, og at de har gjort markante forandringer på oppsettet i det siste.

- Jeg sikter meg inn på podiet, ideelt sett med Marcus (Grönholm, nr. to så langt i VM) og Sébastien (Loeb, regjerende mester og VM-leder) bak meg, sier Petter til Subarus hjemmeside.

PS! Henning Solberg kjører ikke helgas rally.