Kartlesertabbe sendte Østberg rett ut i skogen

Andreas Mikkelsen beste norske på sjetteplass.

 KJEMPER OM PALLPLASS:  Mads Østberg kjemper om en pallplass i Rally Italia. Foto: Roy Wahlstrøm / Dagbladet
KJEMPER OM PALLPLASS: Mads Østberg kjemper om en pallplass i Rally Italia. Foto: Roy Wahlstrøm / DagbladetVis mer

Mads Østberg kjempet om en pallplass, men kjørte av veien og havnet på taket under fredagens siste prøve av Rally Italia.

- Det gikk dårlig. Vi havnet nede i en skråning og bilen ligger på taket, men vi har håp om å få den på veien igjen til lørdagens prøver, sa Østberg tappert til NTB.

Det var en kartleserfeil som var årsaken til uhellet kort ut på fredagens åttende og siste prøve. Nå får nordmannen 10 minutter i tillegg.

- Det en kartleserfeil og en feil note. Jeg fikk beskjed om å holde full fart over en bakketopp, men over bakketoppen svingte det brått til venstre. Det gikk rett fram for vår del. Heldigvis så var det en del småtrær der som tok unna den verste støyten, sa Østberg.

Etter at sju fartsprøver var unnagjort i grusrallyet lå han 56,5 sekunder bak ledende Sebastien Ogier, og hadde 6,2 sekunder opp til belgieren Thierry Neuville på tredjeplassen.

Han hadde 21,6 sekunder opp til finske Mikko Hirvonen på annenplassen.

Østberg hadde tredjeplass inne etter fem kjørte fartsprøver, men tapte en del på neste og måtte se Neuville forbi seg.

Andreas Mikkelsen er dermed beste av de norske på sin 6.-plass. Han ligger 1.55 bak lederen.

— Jeg ser ikke særlig lyst på tingene akkurat, men vi må komme tilbake på hotellet å få en natts søvn og starte på nytt igjen lørdag og glemme dette raskest mulig, sa Østberg. Rallyet avsluttes søndag. (NTB)

 FJERDEPLASS:  Mads Østberg ligger på en fjerdeplass i Rally Italia. Her fra Rally Sverige. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FJERDEPLASS: Mads Østberg ligger på en fjerdeplass i Rally Italia. Her fra Rally Sverige. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer