HOLDER DET GÅENDE: Noriaki Kasai vant sammen med Simon Amman i verdenscupen i Kuusamo 2014. Vi kan fort se Kasai på pallen igjen, for han har ingen planer om å gi seg med det første. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HOLDER DET GÅENDE: Noriaki Kasai vant sammen med Simon Amman i verdenscupen i Kuusamo 2014. Vi kan fort se Kasai på pallen igjen, for han har ingen planer om å gi seg med det første. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Noriaki Kasai:

Kasai klar for sin 26. verdenscupsesong, og gir seg ikke med det første

Har planer om å holde på til han er 50 år.

(Dagbladet): Hoppinteressert eller ikke, de fleste har nok hørt om Noriaki Kasai (44). Japaneren som debuterte på hjemmebane i Sapporo i 1989, og som ifølge

I dag ble et bilde publisert på Twitter, med Kasai og Team Tsuchiya på vei til Finland og neste ukes verdenscupåpning i Ruka.

Japaneren fylte 44 år i juni, men har tydeligvis ingen planer om å gi seg med toppidrett med det første.

I Guinness rekordbok

Dagbladet møtte Kasai i Holmenkollen i februar i år, der han fortalte at planen er å hoppe til han er 50 år.

Men dersom Sapporo i Japan skulle få tildelt vinter-OL i 2026, er han klar for å avslutte karrieren der - som 54-åring.

Japaneren har konkurrert i fire tiår; 1980, 1990, 2000 og 2010, og er i Guinness rekordbok for antall deltakelser i verdenscupen.

Én av nordmennene han har konkurrert mot, er Espen Bredesen. I februar fortalte han at Bredesen er den norske konkurrenten han husker best.

- Jeg husker ham som en sterk utøver med en veldig god personlighet. Han konkurrerte da vi begge var på høyden. Jeg er glad for å ha hoppet med ham, sa Kasai da.

Siste medalje i 2015

Ifølge Wikipedia har Kasai deltatt i verdenscupen i to perioder. Først fra 1989 til 1994, og så fra 1996.

Hopplegenden har to sølv- og en bronsemedalje fra OL, to sølv og fem bronse fra ski-VM og en gullmedalje fra skiflyvnings-VM fra 1992.

Sist han tok en medalje var under ski-VM i Falun i fjor, da han tok bronse i miks med Sara Takanashi, Yuki Ito og Taku Takeuchi, bak Tyskland (gull) og Norge.