Kasakhstansk rituale: Slakte sau før fotballkamper

Håper det vil gi ny seier i Champions League.

 RITUALE:  Den kasakstanske klubben Shakhter Karagandy har et spesielt rituale: slake en sau før kamp. Det tenkter de også å gjøre før morgendagens oppgjør i Skottland mot Celtic. Foto: AP Photo / Alexei Filippov / NTB Scanpix
RITUALE: Den kasakstanske klubben Shakhter Karagandy har et spesielt rituale: slake en sau før kamp. Det tenkter de også å gjøre før morgendagens oppgjør i Skottland mot Celtic. Foto: AP Photo / Alexei Filippov / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skottene er rystet etter at treneren for Celtics motstander i playoff-kampen i Champions League ikke ønsker å fire på kravene når det kommer til lagets ritualer før kamp.

I forrige uke slaktet den kasakhstanske klubben Shakhter Karagandy en sau på hjemmearenaen Astana Arena før 2-0-seieren over Celtic.
 
- Alle har sine tradisjoner Og nå ønsker Shakhter Karagandy å gjøre det samme før returkampen i Skottland i morgen kveld, fortalte klubbens trener Viktor Kumykov på en pressekonferanse tidligere i dag, skriver britiske medier, deriblant Daily Mail.

- Alt jeg kan si er at alle lag og alle klubber har sine kamp-tradisjoner og ritualer. Celtic har sikkert sine egne. Vi vil fortsette å respektere våre tradisjoner - tradisjoner som har vært i klubben lenge før vi kom hit, fortalte treneren om saueslaktingen.

På spørsmål fra de britiske journalistene om ritualet også vil bli gjennomført før kampen mot Celtic i Skottland, svarte treneren kort:

- Muligens, ja.

- Bra utviklet landbruk Etter forrige ukes oppgjør mellom de to klubbene har dyrvernsorganisasjonen PETA skrevet brev til det internasjonale fotballforbundet, i håp om å få et snarlig forbud mot den kasakhstanske klubbens saue-ritual, men det ser ikke ut til at de har fått gehør.

Viktor Kumykov kunne overfor pressen i dag opplyse at han mente det i alle fall ikke burde bli vanskelig å finne dyret som eventuelt skal bringe lykke over det kasakstanske laget under morgendagens returkamp.

- Så vidt vi vet er landbruket i Skottland veldig godt utviklet, så det burde ikke være et problem å finne en sau her, fortalte en leende trener.