Kasirye-saken fortsatt under behandling

Doptatt OL-håp.

BEHANDLES: Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEHANDLES: Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve.

- Saken er under behandling. Vi har fått ytterligere dokumenter som er behandlet på en forsvarlig måte. Innstillingen vår kommer enten fredag eller tidlig neste uke, sier prosessfullmektig i påtalenemnda, Niels R. Kiær, til NTB.

Kiær forteller at arbeidet med påtalebegjæringen har tatt ekstra lang tid på grunn av opplysningene om at idrettsutøvere som testet positivt på meldonium før 1. mars kan få strøket sine utestengelser.

Har sett på Verdens Antidopingbyrå (WADA) opplyste i forrige uke at det hersker tvil rundt hvor lang tid det tar før meldonium er ute av kroppen. Utøvere som ikke har benyttet stoffet etter at det havnet på dopinglista 1. januar, kan dermed likevel ha avlagt positiv prøve på nyåret.

- Dette er selvfølgelig noe vi har sett på og ikke kan unnlate, sier Kiær.

Han har tidligere uttalt at dersom utøveren har innrømmet at de har tatt stoffet etter 1. januar, som er tilfellet i Kasirye-saken, fortsetter saksbehandlingen på vanlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer