Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kasirye-saken fortsatt under behandling

Doptatt OL-håp.

BEHANDLES: Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEHANDLES: Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalenemnda i Antidoping Norge har fremdeles ikke klar påtalebegjæringen i forbindelse med Ruth Kasiryes positive dopingprøve.

- Saken er under behandling. Vi har fått ytterligere dokumenter som er behandlet på en forsvarlig måte. Innstillingen vår kommer enten fredag eller tidlig neste uke, sier prosessfullmektig i påtalenemnda, Niels R. Kiær, til NTB.

Kiær forteller at arbeidet med påtalebegjæringen har tatt ekstra lang tid på grunn av opplysningene om at idrettsutøvere som testet positivt på meldonium før 1. mars kan få strøket sine utestengelser.

Har sett på Verdens Antidopingbyrå (WADA) opplyste i forrige uke at det hersker tvil rundt hvor lang tid det tar før meldonium er ute av kroppen. Utøvere som ikke har benyttet stoffet etter at det havnet på dopinglista 1. januar, kan dermed likevel ha avlagt positiv prøve på nyåret.

- Dette er selvfølgelig noe vi har sett på og ikke kan unnlate, sier Kiær.

Han har tidligere uttalt at dersom utøveren har innrømmet at de har tatt stoffet etter 1. januar, som er tilfellet i Kasirye-saken, fortsetter saksbehandlingen på vanlig måte.

Det er fremdeles ikke kjent hvor høye verdier av meldonium Kasirye hadde i kroppen da den positive dopingprøven ble tatt.

Innstillingen fra påtalenemnda skal tas opp i Norges Idrettsforbunds domsutvalg. Der blir det bestemt hvilken straff vektløfteren ender opp med.

Ikke vrient I utgangspunktet var innstillingen ventet forrige uke, men saken kompleksitet har gjort at det har tatt litt lengre tid.

- Det har ikke vært vrient, men vi må vurdere alle bevis som er i utøvers favør. Og det må gjøre grundig, sier Kiær.

Kasirye hevder at hun fikk stoffet da hun fikk behandling for malaria i Uganda.

- Vel var hun i Uganda, men det finnes telefonlinjer også der. Men hun tok medisinen uten å spørre noen om råd, og derfor mener vi hun opptrådte grovt uaktsomt. Vilkårene for å be om fritak er ikke til stede. Hun måtte ha søkt om det i forkant, har Kiær tidligere sagt til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart