Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kasparov: - Magnus luktet blod og kom ikke til å gå for uavgjort

Stormesteren i Carlsens hjørne.

SKRYT: Garry Kasparov kommer skryt til Magnus Carlsen, men mener samtidig at Viswanathan Anand har spilt under pari. Foto: NTB / Scanpix / FIDE
SKRYT: Garry Kasparov kommer skryt til Magnus Carlsen, men mener samtidig at Viswanathan Anand har spilt under pari. Foto: NTB / Scanpix / FIDE Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Viswanathan Anand har i dag en hviledag i Chennai, før de i morgen setter igang med det sjuende partiet av VM-kampen.

Men etter det som skjedde fredag og lørdag er det nok liten tvil om hvem som er mest fornøyd med tingenes tilstand.

Carlsen har gått opp i en 4-2-ledelse, og Anand så i går ut som en slagen mann. Tidligere verdensmester Garry Kasparov tror Carlsen har dratt nytte av at Anand er i ubalanse.

- Det er umulig for den menneskelige hjerne å ekskludere tidligere hendelser. Anand gikk inn i kamp nummer seks med et tungt sinn etter tapet dagen før, og Magnus luktet blod, skriver Kasparov på Twitter.

- Har forsvart seg dårlig Kasparov kom også med noen uttalelser etter fredagens kamp, hvor han sa at «Dessverre for Anand har gudene plassert Carlsen i sluttspillet». Nå tror han VM-kampen langt på vei er avgjort om ikke Anand får et grep om psyken sin.

- Alt er fortsatt mulig. Anand er en stor spiller. Men i sjakk, som i livet ellers, leder desperasjon til flere tap enn seiere. Panikk er fatalt. Kampen er bare halvveis over, men Anands problem er ikke bare stillingen - det er spillet hans. All ære til Carlsen, men Anand har forsvart seg dårlig, sier han.

Russeren roser også Carlsen for hans offensive innstilling.

- Etter kamp nummer fem var det noen som sa til meg at Anand kunne komme til å spille for uavgjort neste dag. Mitt svar var «kanskje, men det kommer ikke Magnus til å gjøre», sier Kasparov.

- Tror han er lei Og Kasparov er ikke den eneste som spekulerer i at Anand har resignert litt etter å ha tapt to strake partier. Det gjør også stormester Simen Agdestein.

- Jeg synes det ser ut som om han har resignert litt, men det må ikke Magnus tenke på. Han må fortsette å være «alert». Slik jeg kjenner Anand blir han litt nedfor, og jeg håper han har resignert. Det ville vært fantastisk, sier han til NTB.

- Jeg tror han er lei hele greia og sliten. Mange hadde prøvd å komme tilbake med dødsforakt, men Anand er en bedagelig spiller.

Likevel vil ikke Agdestein på noen måte selge skinnet før bjørnen er ettertrykkelig skutt.

- Anand er en farlig spiller, det er ikke grunn til å tro noe annet. Magnus leder med to, og hvis han taper ett parti skal det bare ett tap til før det er likt.

Det sjuende partiet av totalt tolv spilles i morgen