Kasparov advarer Carlsen mot russisk sabotasje

Avfeies som reinspikka tøv av FIDE.

ADVARER MOT SABOTASJE.Tidligere verdensmester Garry Kasparov (f.v.) tror Magnus Carlsen kan bli utsatt for russiske konspirasjoner i Sjakk VM i Sotsji. Her utførte han det første trekket for Magnus Carlsen i oppgjøret mot Anish Giri fra Nederland i første parti i sjakkturneringen Norway Chess i Stavanger tidligere i år. Foto: Scanpix
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ADVARER MOT SABOTASJE.Tidligere verdensmester Garry Kasparov (f.v.) tror Magnus Carlsen kan bli utsatt for russiske konspirasjoner i Sjakk VM i Sotsji. Her utførte han det første trekket for Magnus Carlsen i oppgjøret mot Anish Giri fra Nederland i første parti i sjakkturneringen Norway Chess i Stavanger tidligere i år. Foto: Scanpix Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere stormester Garry Kasparov advarer for russisk sabotasje mot Magnus Carlsen i sjakk VM.

Det kommer fram i et intervju med nrk.no.

- Vi snakker om et regime som ikke respekterer internasjonale plikter eller internasjonal lov. Jeg vet ikke om det finnes politisk interesse for å hjelpe Viswanathan Anand, men de har grunner til å hindre Magnus Carlsen. Han representerer noe fremmed for dem, nemlig den frie, vestlige verden, sier Kasparov til nrk.no.

Reinspikka tøv Visepresident Israel Gelfer i FIDE, det internasjonale sjakkforbundet betegner Kasparovs uttalelser som reinspikka tøv. Han svarer slik på Kasparovs konspirasjonsteorier:- Jeg vil ikke være uhøflig. Men jeg må understreke at dette virkelig er «bullshit».

For søkt - Jeg mener det ikke er noe hold i konspirasjonsteorien til Garry Kasparov. Det er sannsynligvis ett fett for russerne om det blir Anand eller Carlsen som vinner. Det blir for søkt å tenke seg at det vil passe best at Anand vinner, slik at en russer kan få en enklere motstander enn Magnus Carlsen i neste VM, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer