VILLE IKKE SCORE: Kasper Dahl Opheim fikk en dårlig følelse da han fikk straffespark. 12-åringen valgte derfor å bomme med vilje. Foto: Privat 
VILLE IKKE SCORE: Kasper Dahl Opheim fikk en dårlig følelse da han fikk straffespark. 12-åringen valgte derfor å bomme med vilje. Foto: Privat Vis mer

Kasper (12) hylles etter å ha bommet på straffespark med vilje: - Jeg vil bare score rettferdige mål

Unggutten fikk applaus av både motspillere og publikummere. 

(Dagbladet): Kasper Dahl Opheim fra Bergen har banket inn mål etter mål for fotballklubben Lyngbø denne sesongen. Men 12-åringen nekter å score for enhver pris.

Dét fikk både spillere og publikummere oppleve da det ble spilt kamp i 2003-klassen mellom Loddefjord og Lyngbø lørdag.

Kasper fikk nemlig straffespark etter å ha gått i bakken rett foran mål, men fikk med en gang veldig dårlig samvittighet, skriver Bergens Tidene, som først omtalte saken.

- Jeg ble presset og slengte meg litt mer enn nødvendig. Jeg følte ikke at det var et straffespark, sier den unge spilleren til Dagbladet.

Fikk applaus fra motspillere og publikum

Derfor gjorde han noe som har forbløffet mange: Han stilte seg opp ved straffemerket, løp sakte mot ballen og plasserte den trygt på utsiden av målet.

På dette tidspunktet sto det 3-2 til Lyngbø.

- Jeg vil ikke score mål som ikke er «fair». Jeg vil bare score mål som er rettferdig, sier Kasper.

- Hvordan reagerte de rundt deg da du gjorde det?

- Alle klappet. Det var bra, svarer Kasper.

På sidelinjen sto blant andre en fryktelig stolt pappa. Vidar Opheim forteller til Dagbladet at han skjønte noe at var i gjære da sønnen skulle ta straffesparket.

- Jeg så at han hadde pratet med en av trenerne. Da han skjøt utenfor, fikk jeg frysninger og ble veldig stolt, sier han.

Synes det er gøy med oppmerksomheten

Historien om Kasper ble først kjent på Facebook da faren til en av motspillerne skrev et innlegg om straffesparket lørdag kveld.

I tiden etter har Lyngbø-spilleren fått mange hyggelige kommentarer.

- Jeg tror Kasper synes det er ganske gøy med oppmerksomheten, men jeg ser at han blir litt brydd også, smiler Vidar Opheim.

- Ble du overrasket da sønnen din bommet med vilje?

- Jeg er overrasket over at han var tøff nok til å gjøre det, men jeg er ikke overrasket over at han tenkte tanken om å bomme. Kasper er en snill og grei gutt, som er veldig omsorgsfull og rettferdig, svarer faren.

Drømmer om fotballkarriere

Han forteller at trenerne på laget har pratet en del om «fair play» med de unge spillerne, og det er tydelig at 12-åringene har lyttet til budskapet.

- Det deles blant annet ut en «fair play»-pris til en spiller på hvert lag etter sesongen, sier han og legger til:

- Kasper har lagt inn gode aksjer til den.

Kasper scoret alle målene for Lyngbø i 5-4-seieren. Det betyr at han er oppe i utrolige 18 scoringer denne sesongen. Det er kanskje ikke veldig overraskende at den unge spissen allerede har bestemt seg for hva han skal bli «når han blir stor»

- Jeg skal bli fotballspiller, og vil spille for en størst mulig klubb, fastslår Kasper.