Kasper ikke alene om å bli skutt i senk: Sjekk stjernesmellene da Messi og Ronaldo dunket kula på tribunen

Krangling, armbrudd og tårer.

(Dagbladet:) Det ene øyeblikket sto han der, med russekortene i hånden, og ante fred og ingen fare. Sekunder seinere kom kula susende i retning av ansiktet til ballgutten Kasper. Dermed var det sikret, øyeblikket som fotballseere verden over nå har bivånet.

Umiddelbart etter treffet så vi bare sålene hans stikke opp bak reklameskiltet, men heldigvis gikk det bra med Kasper. Den fortumlede ballgutten ble klappet på beina av både Håkon Opdal og mannen med det dårlig innstilte siktet, Gjermund Åsen.

Og i hånda holdt han fortsatt russekortene sine.

Ronaldos armbrekk-skudd Men det er ikke alle som har kommet seg like raskt.

For eksempel engelske Charlie Silverwood, som sommeren 2013 var tilskuer til treningskampen mellom den nå nyopprykkede Premier League-klubben Bournemouth og gigantene fra Real Madrid. Kampen var ennå ung da Cristiano Ronaldo tok et frispark for spanjolene. Det skuddet suste på utsida av stolpen - og traff akkurat der Silverwood satt. Nærmere bestemt arma hans. 11-åringen brakk to bein i håndleddet.

Parr skjøt jente til legen Skadet ble også den seks år gamle jenta som satt i enden av et skudd avfyrt fra daværende Aalesund-spiller Jonathan Parr i 2010. Den unge tilskueren på Color Line Stadion måtte til legevakta med sitt opphovnede ansikt.

- Jeg sendte en SMS til jentas far og fikk melding tilbake at det står bra til med henne. Jeg så ikke sjøl at mitt skudd traff en tilskuer, og det var ekkelt å høre at jenta var truffet, sa Parr til smp.no i 2010.

Uhellet skjedde bare et par uker etter at en tilskuer fikk knust sine briller av en tippeligaball på vidvanke på samme arena.

Ronaldo skapte tårer Vi har nevnt Cristiano Ronaldo. Han har nemlig skutt ballen på tribunen en rekke ganger - og knapt noen er like flinke til å si unnskyld. Som mot Rayo Vallecano i 2013, da han dundret til på hel volley. Det kunne blitt et drømmemål, men læret endte i hodet på en tilskuer. To minutter seinere var det pause, og Ronaldo ga da fra seg trøya til offeret i hjemmesvingen.

KRANGEL: Pepe lot ikke sjansen til en krangel gå fra seg da Lionel Messi måket ballen opp på Santiago Bernabeus seterad 1 under El Clasico i 2011. Foto: Dominique Faget / AFP / NTB Scanpix
KRANGEL: Pepe lot ikke sjansen til en krangel gå fra seg da Lionel Messi måket ballen opp på Santiago Bernabeus seterad 1 under El Clasico i 2011. Foto: Dominique Faget / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den gangen var ikke alle i Vallecano-svingen like fornøyd med det - Real er byrivalens storebror. Men da Real møtte sin største Madrid-konkurrent, Atletico, til Champions League-kvartfinale tidligere i vår, ble Ronaldos draktgest hyllet:

Etter å ha konstatert at hans oppvarmingsavslutning endte i kroppen på en ung tilskuer, ventet Ronaldo til resten av laget løp i garderoben. Selv bøyde han av og løp i retning av den uheldige supporteren, som kort tid etter sikret seg et minne for livet. Portugiseren vrengte nemlig av seg skjorta, og overrakte den som trøst til den gråtende gutten.

Se video av situasjonen her (ekstern lenke)!

Messis ufine skudd Like forsonende var ikke stemningen da Lionel Messi for en gangs skyld gjorde noe ufint med ballen. Rammen var El Clasico på Santiago Bernabeu, datoen var 16. april 2011, og Messi forfulgte en ball som var på vei utover sidelinja. Argentineren dæljet til, og ballen smalt opp blant publikum på seterad 1.

Messi slo ut med armene uten å skjønne reaksjonene. Dommeren straffet ham heller ikke, til sterke protester fra Real-spillerne.

UHELDIG: Den nåværende Ipswich-spilleren Jonathan Parr skjøt like utenfor i en kamp som Aalesund-spiller. Rett bak mål satt ei seks år gammel jente.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
UHELDIG: Den nåværende Ipswich-spilleren Jonathan Parr skjøt like utenfor i en kamp som Aalesund-spiller. Rett bak mål satt ei seks år gammel jente. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Spesielt fra Pepe, selvfølgelig.