Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kasper Ruud fortsatte seiersrekken

Klatrer til 7. plass på juniorrankingen.

 VANT: 
Kasper Ruud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT: Kasper Ruud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To dager etter at Casper Ruud vant en av de største juniorturneringene i verden, spilte han kamp i Futures-turneringen i Oslo. I første runde mot Eero Vasa ble det seier i to sett.

En noe døgnvill 16-åring, etter Japan-turen i forrige uke, spilte solid tennis mot sin finske motstander. Vasa hang godt med i starten av settene, men Ruud beholdt roen og spilte etter hvert ut motstanderen.

- Jeg merket at jeg var ganske trøtt i går, men så sov jeg ti og en halv time i natt, og det hjelper på. Det var stort å vinne i Japan. Jeg følte meg litt som en stjerne da, sier Ruud til NTB.

I første sett ble det 6-2-seier, selv om det på et tidspunkt sto 3-2. I annet sett havnet stortalentet bakpå 0-2, men hentet fram en knallsterk oppvisning og vant 6-4.

Tirsdag ble det klart at 16-åringen klatrer til sjuendeplass i verden på juniorrankingen. Med godt spill i de tre norske turneringene de kommende ukene, har Ruud alle muligheter til å klatre også på seniorrankingen. Foreløpig har han deltatt i få herrekonkurranser og har dermed sanket få poeng.

I august var første gang den doble norgesmesteren tok poeng på ITF-rankingen. De kom mot nettopp Vasa. Da vant Ruud 6-1 og 6-2.

- Det var en litt hardere kamp nå, men han var sikkert ikke i sin beste form da, og jeg hadde kanskje ikke min beste dag i dag, sier Ruud.

Også nordmannen Joachim Bjerke er videre til annen runde i 10.000-dollarturneringen i sin egen hovedstad. Han møter Lucas Catarina fra Monaco. Ruud skal opp mot Franjo Raspudic i sitt neste oppgjør. Kroaten er sjuendeseedet i turneringen og nummer 686 i verden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!