Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kassa er tom

Lillestrøm måtte ta opp lån for å ha råd til å utbetale lønn for august. Det holdt bare til 80 prosent av det spillerne har krav på. Nå er kassa tom igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubben fikk inn penger på utestående fordringer, og fikk låne penger av en anonym privatperson. I tillegg gikk Torgeir Bjarmann og en annen person på klubbens lønningsliste opp til daglig leder Frank Grønlund og sa at de kunne vente med augustlønna. For Bjarmann svir det trolig ikke spesielt mye, han er nemlig oppført med 26 millioner kroner på bok i 2001-likninga.

Bjarmann selv ønsket ikke å kommentere saken i går kveld, men det bankende LSK-hjertet hans sørget i hvert fall for at klubben klarte å betale 80 prosent av lønna til de andre spillerne.

- Vi visste om den vanskelige økonomiske situasjonen, og ble advart om at augustlønna kanskje ikke kom. Så det var ikke noe stort sjokk at ikke alle pengene ble utbetalt. Klubben trenger sårt penger. Kassa er tom, sier spillernes tillitsmann Peter Werni til Dagbladet.

Lønnskutt ut året

Forbundsleder Morgan Andersen i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) sa til NRK og TV2 i går at det er en reell fare for konkurs, og at spillerne vil bli fristilt fra kontraktene sine hvis ikke lønningene er utbetalt 30 dager etter at pengene skulle vært på konto. Men at det skal skje, tror verken spillerne eller LSK-administrasjonen.

- Klubben vet at de må betale innen 30 dager. Hvis ikke har de brutt kontrakten, og da kan spillerne gå gratis. Men jeg tror de siste 20 prosentene er på plass i løpet av ei uke eller to, sier Werni.

Et av de viktigste tiltakene for å få bukt med de økonomiske problemene, er lønnskutt blant spillerne. Werni skal levere et nytt forslag til løsning i løpet av tirsdagen. Spillerne er villige til å gå ned i lønn ut året, og kanskje lenger for å hjelpe klubben ut av pengeknipa.

- Jeg er for så vidt optimist og har tro på en løsning mot slutten av neste uke. Vi har lyst til å komme i mål så fort som mulig, sier han.

Alle til salgs

Styreleder i Lillestrøm Per Mathisen sier til Dagbladet at NISOs konkursspådom er sterkt overdrevet

- Det er ingen umiddelbar fare for konkurs. Det er å dra problemene altfor langt. Men vi har en likviditetskrise. Spillerne fikk bare utbetalt 80 prosent, fordi det var hva vi klarte nå. Men vi skal betale resten etter hvert.

Lillestrøm må spare opptil fire millioner kroner, og har tidligere sagt at alle spillerne deres er til salgs, bare de får de rette tilbudene. Det står Mathisen fast ved.

- Spillersalg kan være et av tiltakene for å bedre økonomien. Hvis vi får et akseptabelt tilbud, kan vi selge. Men vi kommer ikke til å gi bort spillerne våre. Helst ikke, i hvert fall.

UTEN LØNN: Torgeir Bjarmann gikk uoppfordret inn på kontoret til LSK-formann Frank Grønlund og tilbød seg å vente med å få utbetalt augustlønna.