Kassevis med selvtillit

STAVANGER (Dagbladet): Bryne-helt og Cola-sjåfør Geir Atle Undheim (28) har fått en pangstart på årets fotballsesong. I kveld trengs enda et stort løft, når serieleder Viking og 10000 tilskuere kommer til gards.

Uavgjort mot Lillestrøm, sjokkseier mot Brann og fire poeng etter tre serierunder. Bryne har vært en positiv overraskelse i sesongstarten, og nå er det fotballfeber på Jæren.

- Det er gøy å få så mye oppmerksomhet rundt klubben. Det vi gjorde mot Brann var årsbeste, sier trener Eirik Brakstad.

Etter seieren søndag er selvtilliten på topp hos de rødkledde. Kaptein Geir Atle Undheim, banens beste på Brann stadion, er et eneste stort glis.

- Vi var ikke så gode i de første to kampene, men det løsnet virkelig mot Brann. Nå blir det en fantastisk ramme rundt lokaloppgjøret mot serieleder Viking, sier Undheim.

Fikk ansvar

I fjor gikk han skadd mesteparten av sesongen. I år er 28-åringen en av Brynes viktigste spillere, ikke minst fordi Brakstad ga ham kapteinsbindet.

- Jeg syntes det var viktig å la en lokal spiller være kaptein. Og jeg tror det gjør ham til en bedre spiller. Han er et skikkelig kapteinsemne, skryter Brakstad.

- Kjekt å få ansvar, kvitterer Undheim.

Omtrent halvparten av spillerne på laget er helproffer, resten har jobb eller studieplass utenom fotballen. Lagkapteinen selv har heltidsjobb som sjåfør for regionens Coca-Cola-kontor.

- Jeg har full jobb og går på arbeid dagen etter kamp. Da vi spilte mot Lillestrøm var jeg hjemme i halv ett-tida. Klokka sju neste morgen var jeg på arbeid. Det er tøft noen ganger, men jeg kan ikke gå hjemme og sulle. Og jeg har en grei arbeidsgiver, sier Undheim.

Han skryter også av treneren.

- Kenneth (Roshn, Brynes forrige trener) var flink til å motivere oss. Men fotballfaglig er Brakstad mye bedre. Han kjører kategorisk 4-3-3 og alle blir drillet i faste roller. Det har skapt trygghet, sier Undheim.

Identitet

Så langt har det også skapt resultater. Etter tre serierunder har Bryne like mange poeng som Molde, klubben som kvittet seg med Brakstad fordi de ikke syntes han var god nok. Brakstad vokter seg vel for å si noe stygt om Røkke-gjengen, men ser store forskjeller på klubbene. Stikkordene er penger og identitet.

- Jeg er den eneste heltidsansatte treneren, i Molde er det sju og et halvt årsverk. Her har vi en styreformann som er bonde, i Molde kommer bakmennene fra bank og finans. Bryne er klubben fra bondebygda, og det er viktig at den identiteten blir dyrket. Dette skal være en annerledes fotballklubb, sier Brakstad.

Han er den første til å slå fast at Viking er favoritter til kampen, som ventes å få 1000- 12000 tilskuere.

- I kveld vil vi få se hva slags ryggrad det er i dette laget, om seieren mot Brann bare var et blaff. Vi må prestere enda bedre enn sist. Samtidig håper jeg at spillerne virkelig gleder seg til kampen. Regien og rammen rundt dette oppgjøret kunne ikke vært bedre. Alt ligger til rette for en kjempekamp, sier trener Erik Brakstad.

Geir Atle Undheim er også klar for storkampen i kveld. Han skal bare lempe noen kasser Cola først.

KROPPSARBEIDER: Bryne-kaptein Geir Atle Undheim løfter mange bruskasser i løpet av en arbeidsdag. Han er i full jobb, i tillegg til å være kaptein for Eirik Brakstads Bryne-lag.