- Kast råtne tomater på dommeren

Manager får ikke straff for dette utsagnet.

(Dagbladet.no:) Det kokte over for Watford-manager Adrian Boothroyd etter tapet for Portsmouth i helga.

Og sinnet ble rettet mot dommer Chris Foy, som ifølge Boothroyd ødela kampen for gutta som ligger nest sist i Premier League.

Han sa følgende om dommere som gjør feil på banen:

- De bør settes i gapestokk og bli pepret med råtne tomater. Hvorfor skal vi stakkars managere gidde å leve med slik dritt, raste Watford-sjefen.

Det luktet straff av dette, men ifølge nyhetsbyrået PA kommer Boothroyd ikke til å straffes av fotballforbundet. FA mener at det er innenfor grensene av hva som er akseptabelt.

- Fotballen vil dø

Dette kommer ikke til å bli særlig godt mottatt i dommerkretser. Engelske dommere er hardhudede og får de fleste skjellsord slengt etter seg på banen, men ett sted går grensa, mener tidligere toppdommer David Elleray.

- Fotballen vil dø hvis ikke dommerne vises mer respekt, sier han til PA.

SLANG MED LEPPA: Watford-manager Adrian Boothroyd kom med kraftig kritikk av dommeren i helga. Foto: AP
SLANG MED LEPPA: Watford-manager Adrian Boothroyd kom med kraftig kritikk av dommeren i helga. Foto: AP Vis mer

Managerorganisasjonen i England mener også at Boothroyd gikk for langt på lørdag, og det skal han også selv ha gitt uttrykk for overfor dommersjef Keith Hackett.

FA kommer trolig heller ikke til å straffe Tottenham-manager Martin Jol eller Blackburns Mark Hughes, som begge kritiserte dommer Phil Dowd kraftig etter søndagens 1-1-kamp på Ewood Park.

Begge klubbene har anket utvisningene av Tugay og Hossam Ghaly.

Krever respekt

- Det er trist at dommerne angripes fra venste, høyre og midten for avgjørelsene de tar på banen. Vi trenger en kulturell endring. Folk må se at fotballen dør uten dommere og de må vises mer respekt, sier Elleray.

Sjefen i managerorganisasjonen LMA, John Barnwell, mener managerne skal få lov til å uttrykke sin mening om dommeravgjørelser, men legger til at han vil be dem være mindre høyrøstede.

- Vi trekker ei linje når de blir personlige eller sier en dommer er partisk. Sporten er overeksponert og managere blir spurt om deres meninger rett etter kampen når følelsene fortsatt er sterke, sier Barnwell.

Om Boothroyds utsagn sier han følgende:

- Aidy er ung og vil lære underveis. Denne kommentaren er en han antageligvis vil se tilbake på med anger, sier han.

Debatt

Synes du managere og trenere har for liten respekt for den jobben dommerne gjør?

ANGREPET: Chris Foy ble i helga utsatt for Watford-managerens kraftige utspill. Denne utvisningen er fra en tidligere kamp.