Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kast trenerne

- Hvis det ikke blir framgang i løpet av Hoppuka, bør trenerne skiftes ut, sier Lasse Ottesen (27) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aller helst vil han ha Jan Erik Aalbu, sjef for de amerikanske kombinertløperne, i systemet rundt hopplandslaget.

- Det er ingen tvil om at løperne er betenkt over vinterens opplegg. De har ikke trua, verken på dem som står bak opplegget eller trenerne. Da kommer det sjelden noe godt ut av satsingen, sier Lasse Ottesen.

Karantene

Inntil i høst var han kaptein på hopplandslaget. Da la han opp, etter først å ha fått én måneds karantene for ikke å ha fulgt de spillereglene han selv hadde vært med på å lage.

- Karantenen skyldtes en episode, og var ikke grunnen til at jeg ga meg. Etter en dårlig sommer, kombinert med interne ting som jeg ikke syntes var bra, valgte jeg å legge opp. Motivasjonen var borte, sier Lasse Ottesen. På sikt kan han godt tenke seg å jobbe aktivt i hoppbakken, hvis Norges Skiforbund (NSF) ønsker å bruke ham.

- Det er bare Norge som ikke tar i bruk tidligere landslagshoppere som ønsker å hjelpe til, sier Ottesen. I 1994 vant han OL-sølv i normalbakken på Lillehammer. Nå er han ekspertkommentator i NRK1 sammen med gullvinner Espen Bredesen (33). Også Bredesen vil gjerne bidra i gjenreisingen av norsk hoppsport.

- Det viktige er at hopperne har trua på det de driver med. Jeg er villig til å bidra, og synes det er synd at alt jeg lærte for å bli verdens beste skihopper, bare skal forbli inne i mitt eget hode, sier Bredesen. Han ønsker ikke å kommentere spørsmålet om trenerne eller hoppledelsen bør byttes ut.

Sportssjef Hroar Stjernen synes det er fint med engasjement, men er irritert over Lasse Ottesens kritikk av opplegget denne OL-vinteren.

Applauderte

- Var det noen som applauderte det nye opplegget i sommer, var det nettopp han. Og hvorfor har ikke Espen og Lasse brukt alle ressursene på sin egen karriere de seinere åra? Hvis de har så mange positive ideer i hodet, burde de kanskje gjort det - eller snakket med meg. Men jeg har ikke hørt et pip, sier Stjernen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!