Russland må stenges ute fra internasjonal idrett

Kast ut Russland nå!

Russernes krig i Europa må få øyeblikkelige konsekvenser også i idretten. Det går ikke an å leke med Aleksandr Bolsjunov nå. Det skjønner også flere modige russere.

STOPP DEN NASJONALISTISKE RUSSISKE IDRETTEN: Verdens beste skiløper Aleksandr Bolsjunov ble den store helten under vinter-OL. Hans suksess er flott for langrenn, men nå må sporten tenke større enn det. Det går ikke an å leke med russiske sportshelter etter at Russland i natt angrep Ukraina. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB
STOPP DEN NASJONALISTISKE RUSSISKE IDRETTEN: Verdens beste skiløper Aleksandr Bolsjunov ble den store helten under vinter-OL. Hans suksess er flott for langrenn, men nå må sporten tenke større enn det. Det går ikke an å leke med russiske sportshelter etter at Russland i natt angrep Ukraina. FOTO: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPORTEN lever i en egen verden. Lenge etter at russerne hadde rykket inn i Ukraina, handlet dagens nyheter i de russiske sportsmediene om hva som nå skjer med den gode ukrainske fotballen:

- På grunn av unntakstilstanden har det ukrainske fotballmesterskapet blitt utsatt, melder det største sportsnettsted championat.com i formiddag, og minner om at Shakhtar Donetsk leder eliteserien i Ukraina med 47 poeng, foran Dynamo Kyev med 45 poeng og Dnepr-1 med 40. Alt etter 18 kamper.

Det dette russiske sportsnettstedet ikke forteller, er at det neppe blir flere seriekamper på lang tid.

Fordi russiske tropper i ukjent antall har krysset Ukrainas grenser, det brenner i utkanten av Kyev etter russiske bombenedslag og denne delen av Europa står i brann.

Noen minutter seinere kom imidlertid nyheten på championat.com at det også kunne bli litt plunder med den 19.serierunden i russisk toppfotball fordi flyplassene i noen russiske byer som Sotsji, Krasnodar og Rostov ved Don var stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer