Kaster Fifa-topper ut av luksushotell

Takk for sist fra Londons borgermester etter engelsk VM-fiasko.

KASTER BLATTER OG CO PÅ DØR: Londons borgermester Boris Johnson forsøkte å innynde seg hos Fifa-president Sepp Blatter blant annet ved å tilby gratis opphold på eksklusive Dorchester under OL om halvannet år. Den invitasjonen er nå trukket tilbake.Foto: SCANPIX/EPA/Matthew Childs Pool
KASTER BLATTER OG CO PÅ DØR: Londons borgermester Boris Johnson forsøkte å innynde seg hos Fifa-president Sepp Blatter blant annet ved å tilby gratis opphold på eksklusive Dorchester under OL om halvannet år. Den invitasjonen er nå trukket tilbake.Foto: SCANPIX/EPA/Matthew Childs PoolVis mer

(Dagbladet): Indignasjonen har knapt kjent noen grenser i England de siste dagene etter at nasjonens VM-søknad falt på steingrunn allerede i første runde da Fifa valgte vertsskap for sluttspillene i 2018 og 2022.

Blant dem som har gitt den engelske VM-skuffelsen et ansikt, er Londons eksentriske borgermester Boris Johnson.

Johnson var selv tilstede i Zürich da de respektive søkerkomiteene bedrev hektisk overtalelsesvirksomhet før torsdagens avstemning, og klarte ikke å skjule sitt sinne da Fifa-president Sepp Blatter avslørte at Russland skal arrangere VM.

- Dette er et hardt slag og utrolig skuffende. Vi presenterte en strålende søknad, infrastrukturen er førsteklasses, og stadionanleggene ville vært stappfulle, var Johnsons umiddelbare reaksjon.

Nå sier han takk for sist ved å trekke tilbake en stående invitasjon om fri innlosjering av Fifa-toppene på luksushotellet Dorchester under OL i London i 2012, melder BBC London.

Tilbudet var i sin tid sannsynligvis et ledd i sjarmoffensiven mot Fifa for å få medlemmene av eksekutivkomiteen til å stemme i Englands favør. Men da bare to av 22 stemmeberettigede medlemmer talte engelskmennenes sak, så Johnson ingen grunn til å utvise gjestfrihet overfor fotballpampene, som han føler dolket den engelske VM-søknaden i ryggen.

Det er Locog - organisasjonskomiteen for London-OL - som besørger innlosjering av VIP-gjester når idrettsverdenen inntar den engelske hovedstaden om halvannet år. Ifølge BBC, har imidlertid Johnson allerede diskutert utkastelsen med OL-sjefen, lord Sebastian Coe.

Borgermesteren har ikke kommentert saken i britiske medier.