OL-utestengte Jana Romanova:

- Kaster heller medaljen i søpla enn å gi den tilbake

Den russiske skiskytteren Jana Romanova mener seg utsatt for en «fryktelig urettferdighet» og vegrer seg for å gi fra seg OL-sølvet fra Sotsji-lekene.

UTESTENGT: Skiskyteren Jana Romanova vil ikke gi fra seg OL-sølvet fra Sotsji 2014. Her fra 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
UTESTENGT: Skiskyteren Jana Romanova vil ikke gi fra seg OL-sølvet fra Sotsji 2014. Her fra 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Romanova var en av fem russere som mandag ble diskvalifisert fra Sotsji-lekene av IOCs disiplinærpanel, slik 14 andre russere har opplevd tidligere. Alle 19 er utestengt fra alle framtidige OL.

- Det som har skjedd er en fryktelig urettferdighet, sier Romanova til nyhetsbyrået Tass og gjør det klart at hun vil kjempe for frifinnelse i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

- Om vi ikke får en rettferdig kjennelse der, vil jeg heller kaste medaljen min i søpla enn å gi den tilbake til IOC, sier hun.

Romanova vant OL-sølv i stafett sammen med Olga Vilukhina, som også ble diskvalifisert og utestengt mandag. Vilukhina vant også sølv på sprinten individuelt og mister det.

De øvrige som ble straffet mandag var bobkjørerne Aleksej Negodailo og Dimitrij Trunenkov (begge mannskap i gullfireren), samt skeletonutøver Sergej Tsjudinov (som ikke vant medalje).

Russerne straffes på grunn av avsløringene i McLaren-rapporten. IOCs antidopingpanel mener det bevist at utøvernes dopingprøver ble byttet ut med «rene» prøver avgitt tidligere.

IOCs diskvalifikasjoner har ført til at Russland har falt fra første- til fjerdeplass på medaljeoversikten for Sotsji-OL.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer