Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaster seg inn i toppen

Frisbeelag høyt på lista i kåringen «Klubben i mitt hjerte».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Muselunden Frisbeeklubb har de siste dagene inntatt en overraskende plass i toppen av klassen for spesialidrettslag med færre enn 100 medlemmer.

Oslo-klubben har lagt ambisiøse fotball- og ishockeylag bak seg. Den lille idretten er stor - i «Klubben i mitt hjerte».

Det gleder hjertet til tidligere verdensmester Sune Wentzel.

- Dette er en sport som vokser stort. Aktiviteten på banene øker kraftig, sier Wentzel til Dagbladet.no.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

20 baner i Norge

Wentzel vant flere VM-gull i frisbee da han var aktiv. Nå jobber han i forbundet, og han har denne forklaringen på veksten:

- Dette er en rimelig idrett, som kan utøves hvor som helst, sier han.

image: Kaster seg inn i toppen

I USA er dette nå den sjette største high school-idretten, og ifølge Wentzel er det en av idrettene som vokser raskest i verden.

Frisbeegolf er en av sju individuelle grener, og i motsetning til vanlig golf er det ingen forutsetning at gresset er som stueteppet hjemme. Det skal faktisk helst være litt tøffe forhold.

- Vi ønsker gjerne litt terreng og vegetasjon, forklarer Wentzel.

Det er rundt 20 frisbeegolfbaner i Norge, noe som er samme antall som i Stockholm alene.

700 aktive

For mange er altså frisbee mer enn en plasttallerken du kaster litt med på hytta. Sune Wentzel forteller at det er mange som driver veldig aktivt med dette, uten å vite at det faktisk er en idrettsgren.

- Det forbindes av mange kanskje som en aktivitet fra hippie-tida, med peace and love. Og det er folk som sier de har spilt i ti år, og tror de har kommet fram til en ny idrettsgren.

I dag er det rundt 700 som konkurrerer aktivt i Frisbee-Norge, men Wentzel mener antallet som benytter seg av frisbeebanene er mye høyere.

POPULÆR SPORT: Torleif Skaland og Magne Valen-Senstad spiller frisbeegolf på anlegget til Muselunden på Sinsen i Oslo. Arkivfoto: SIV SEGLEM
POPULÆR SPORT: Torleif Skaland og Magne Valen-Senstad spiller frisbeegolf på anlegget til Muselunden på Sinsen i Oslo. Arkivfoto: SIV SEGLEM Vis mer

- Banene er åpnet døgnet rundt, og det er gratis.

• Kåringen er delt inn i fem klasser og avsluttes på fredag. Her kan du lese mer om klassene og stemme på din klubb.

VERDENSMESTER: Sune Wentzel vant flere VM-gull som aktiv, nå er han visepresident i Norges Frisbeeforbund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!